Beyaz Saray çalışanlarını ısıran Major Biden özel eğitim alacak

Beyaz Saray'da evcil hayvan geleneği Donald Trump'la bozulmuştu

Biden ailesinin iki köpeğinin de ırkı Alman çoban köpeği (AP)

ABD Başkanı Joe Biden ve First Lady Jill Biden'ın Beyaz Saray çalışanlarını ısıran Major adlı köpeği özel eğitim alacak.

Jill Biden'ın basın sözcüsü Michael LaRosa, CNN International'a yaptığı açıklamada "Bidenların küçük köpeği Major, Beyaz Saray'daki hayata uyum sağlamasını sağlayacak bazı ek eğitimlere tabi tutulacak" dedi ve ekledi:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Özel eğitim Washington DC'deki bir merkezde gerçekleştirilecek. Eğitimin birkaç hafta sürmesi bekleniyor.

Üç yaşındaki Major 8 Mart'ta bir Gizli Servis ajanını ısırmıştı. Bunun ardından hem Major hem de ailenin diğer köpeği Champ, çiftin Delaware eyaletindeki evine gönderilmişti.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki o dönem yaptığı açıklamada, köpeklerin Jill Biden'ın programı sebebiyle gönderildiğini bildirmişti.

Major Delaware'deki evde Beyaz Saray'daki hayata alışması için eğitim görse de döndükten sonra Beyaz Saray'daki bir çalışanı daha ısırmıştı.

Bununla birlikte Biden, Major'un karıştığı ilk ısırma vakasından sonra yaptığı röportajda ona "tatlı bir köpek" demiş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

Oradaki (Beyaz Saray) kişilerin yüzde 85'i onu seviyor. Tek yaptığı onları yalamak ve kuyruğunu sallamak. Ama bazı kişilerin köpeklerden korktuğunun farkındayım ve bu gayet anlaşılabilir.

ABD Başkanı, köpeğin aşırı korumacı davrandığını ve tanımadığı kişileri görünce ürktüğünü sözlerine eklemişti.

Biden ailesi Major'u Kasım 2018'de sahiplenmişti. Ayrıca Major, Beyaz Saray'da yaşayan kurtarılmış ilk köpek.

On yıldan fazla bir süredir Bidenlarla yaşayan Champ ise eğitime katılmayacak ve Beyaz Saray'da kalmaya devam edecek.

Evcil hayvanlar bir gelenek

ABD başkanlarının Beyaz Saray'da evcil hayvanıyla yaşaması bir gelenek. Örneğin eski başkanlardan Theodore Roosevelt'in yılanlar ve atlar dahil olmak üzere pek çok hayvanı bulunuyordu. Obama ailesi de iki Portekiz su köpeğini Beyaz Saray'a getirmişti.

Ancak Donald Trump bu geleneği bozan ilk başkan olmuştu. Eski ABD Başkanı 2019'un sonlarındaki bir mitinginde evcil hayvan bakmaya vakti bulunmadığını söylemişti.

Biden 2020 seçimlerindeki kampanyasını sürdürürken Trump'ın Ulusal Kedi Günü ve Ulusal Köpek Günü gibi etkinliklerin hiçbirini kutlamadığını belirtip "Beyaz Saray'a bir evcil hayvan sokmanın zamanı geldi" demişti.

 

Independent Türkçe, CNN International, AFP, Sky News, New York Times, Hill

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU