Şili'de yayımlanan BTS parodisine ırkçılık eleştirisi

Skeç, Güney Koreli müzik grubunun üyelerini Kuzey Koreli diktatör Kim Jong-un'la ilişkilendirdi

Şili'deki komedi programı Mi Barrio, K-pop grubu BTS'in parodisini yaptığı skeç yüzünden tepkiyle karşı karşıya.

Program cumartesi (10 Nisan) BTS ve Kore diliyle dalga geçen skeci yayımladı. Skeç, koronavirüs ve Kuzey Kore diktatörü Kim Jong-un'la ilgili espriler de içeriyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Skeçte BTS'in Güney Koreli üyelerini canlandıran ve kendilerini "Kim Jong-Uno", "Kim Jong-Dos" ve "Kim Jong-Tres" gibi isimlerle tanıtan oyuncular yer alıyordu. Korece bir şey söylenmesi istendiğinde bir oyuncu aksanlı biçimde anlamsız şeyler söyledi.

Twitter kullanıcılarından biri, "Irkçılıkla alakalı HİÇBİR şey komik değil, özellikle de Asyalılara yönelik nefret suçlarının bütün dünyayı sardığı bir zamanda. Bu iğrenç" diye yazdı.

Pek çok hayran programı ırkçılık ve yabancı düşmanlığıyla suçladı ve skeci pandeminin başlangıcından bu yana artan Asya karşıtı nefret suçlarına dair daha geniş meselelerle ilişkilendirdi.

Dünyanın farklı yerlerinden pek çok kişi Twitter'da "ırkçılık komedi değildir" anlamına gelen #ElRacismoNoEsComedia hashtagini kullanmaya başladı.

Programın yapımcıları pazar Instagram'da şunları yazarak cevap verdi:

Herkese iyi düşünceleri için teşekkürler! Gelişmeye, öğrenmeye, dinlemeye devam edeceğiz ve amacımızda kararlı olmayı sürdüreceğiz: Ailelere eğlence götürmek. Bütün olumlu yorumları ve de eleştirileri topluyoruz çünkü biz bunun için varız: Mizah ve eğlenceyle biraz katkı sağlamak.

BTS tartışmaya dair resmi bir yorumda bulunmadı. Ancak grup martta Asyalılara yönelik saldırıların artmasına ilişkin açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı

Asyalılar olarak ayrımcılıkla karşılaştığımız anları hatırlıyoruz. Sebepsiz yere küfürlere maruz kaldık ve görünüşümüzle alay edildi. Bize Asyalıların neden İngilizce konuştuğu bile soruldu.

Grubun mesajı şu ifadelerle sona eriyordu:

Irk ayrımcılığına karşıyız. Şiddeti kınıyoruz. Sen, ben ve biz, hepimizin saygı görmeye hakkı var.

Birlik olacağız.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU