Savcıyı randevusu olmadığı gerekçesiyle muayene etmeyen ortopedi doktoru ifadeye çağrıldı: “Seninle uğraşırım” dedi

Doktor Günel, savcının odasından çıkmadığını “Ben Cumhuriyet başsavcıyım, seninle uğraşırım” dediğini aktardı

Fotoğraf: Twitter

Osmaniye Devlet Hastanesine ortopedi servisine muayene olmak için giden Osmaniye Cumhuriyet Savcısı Mehmet Bülbül, iddiaya göre ortopedi doktoru Kemal Gökhan Günel'e sırası ve randevusu olmadan odasına girdi.

Günel'in muayene etmeyi reddetmesi üzerine yaşanan tartışma sonrası, doktor Günel karakolda ifadeye çağrıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Meslektaşlarıyla birlikte karakolda ifadeye giden Günel, serbest bırakıldı.

Sözcü’de yer alan habere göre görevli doktor Günel, sekreteriyle birlikte Osmaniye Cumhuriyet Savcılığında ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.

Doktor Günel’e destek olarak Osmaniye Tabip Odası Başkanı, hastane idarecileri ve birçok doktor meslektaşı eşlik etti.

Günel, yaşanan olayı şöyle anlattı:

Bugün odamıza izinsiz girme olayı yaşandı. Başka bir hastayı muayene ederken kapı şiddetli bir şekilde çalındı. Sekreterim Defne hanım kapıya doğru yönelmiş. Defne hanımı iterek içeri girmiş, ‘Ben başsavcıyım’ diyerek içeri giriş yapmış. Ben hastanın işini bitirdiğimde beni acilden aradılar. Acilden arandıktan sonra tam telefonu kapattığım an ‘Bana bakacak mısın’ diye biri seslendi. Kendisine dönüp ‘Sorun neydi?’ dedim. Kendisi, başka bir hekim arkadaşımıza daha önce muayene olduğunu, kontrol zamanının olduğunu, kontrolünün yapılmasını istediğini söyledi. Bu işlerde ilk doktorunuz kimse ondan randevu almanız lazım dedim. Durumunuz acil değil diye belirttim.

“Şahıs, ‘Bana akıl verme, bana bakacaksın’ diye bir girişimde bulundu. Çok şaşırdım. Böyle bakmamız mümkün değil dedim” ifadelerini kullanan Günel şöyle devam etti:

‘Ben Cumhuriyet başsavcıyım, seninle uğraşırım’ dedi. Bizim kendi haklarımız var dedim. Gerekli yerlere gidip şikayette bulunabileceğini söyledim. Bunun üzerine şahıs odadan çıkmadı. Sesini yükseltip parmak sallamaya başladı. Normal yolla konuşmama rağmen bana bağırarak konuşma demeye başladı. Beyefendi, sizinle diyalog kuramıyorum’ deyip odadan çıkıp gittim. Geri döndüğümde bir baktım ki bizim polikliniğimiz kapanmış. Hastaların hepsi kapının önünde bekliyor. Biz anahtarımızla içerip girip bir baktık, savcı bey orada oturuyor. ‘Bakın, diğer hastaların işini yapmamızı engelliyorsunuz, nüfuzunuzu kullanarak diğer hastaların sağlık hakkını işgal ediyorsunuz’ dedik. Sinirlendi, bağırmaya, parmak sallamaya başladı. Böyle olunca güvenliği çağırdık. Güvenlikten 2 kişi geldi. Herkesin gözü önünde dışarı çıkmasını istedim. ‘Ben gerekli yerleri aradım, bak nasıl sana kendime baktıracağım, seninle ilgileneceğim’ diye tehditler savurdu. Odadan çıkıp gittim. Hastanenin başka birimleri şahsı dışarı çıkardı.

“Ters kelepçeyle götürmek istediler”

İşine döndüğünde daha sonra karakoldan çağrıldığını öğrendiğini belirten doktor Kemal Gökhan Günel, “Hastalara bakarken öğrendim ki mevcutlu bir şekilde karakoldan isteniyormuşum. Tamamen keyfi bir uygulama şeklinde. Biz adam öldürmedik, kimseyi yaralamadık, sadece usulsüz sıra isteyen birisine sıra vermemiz mümkün değil diyerek ters kelepçeyle sorguya götürülmem gerekiyormuş. Ben hastanede bu arada nöbetçiydim. Hastanede nöbetimi bırakıp gitmek zorunda bırakıldım” dedi.

Özdemir: İki taraf birbirine davacı oldu

Osmaniye Tabip Odası Başkanı Dr. Şemsi Soner Özdemir, “Arkadaşımızın bir suçu, hakareti yok. Böyle bir uygulamanın uygunsuzluğu üzerine toplandık. İfadeler alındı, serbest bırakıldı. İki taraf birbirine davacı oldu” açıklamasında bulundu.

TTB: Sürecin takipçisi olacağız

Türk Tabipleri Birliği’nin resmi Twitter adresinden yapılan paylaşımda ise, “Bugün Osmaniye Devlet Hastanesi'nde meslektaşımıza yönelik bir savcı tarafından görevini kötüye kullanarak yapılan psikolojik şiddeti kınıyoruz. Sürecin takipçisi olacağız. Kimden gelirse gelsin sağlık alanında yaşanan şiddete karşı mücadelemiz sürecek” denildi.

Paylaşımda ayrıca  “#SağlıktaŞiddetSonaErsin” etiketi de kullanıldı.

Başsavcılıktan açıklama

Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığı, yaşananlara ilişkin bir açıklama yaptı. "Aksi yöndeki iddialar gerçeği yansıtmıyor" denilen açıklamada, şöyle denildi:

Cumhuriyet Başsavcılığımızda görev yapan Cumhuriyet Savcısı M.B’nin daha önce başlanılan ortopedik tedavisinin devamı olarak 12.04.2021 tarihindeki randevusu için hastaneye gittiğinde nöbetçi doktorun asıl doktorun izinli olduğunu gerekçe göstererek tedaviden kaçınması üzerine Cumhuriyet Savcısı M.B’nin kendisini tanıtarak randevusunu hatırlatmasına rağmen nöbetçi doktorun muayene odasından ayrılarak tedaviden kaçınıp güvenlik görevlilerine aşağılayıcı şekilde M.B’nin dışarı çıkarılması talimatını verdiği, tedavi olmaksızın hastaneden ayrılan Cumhuriyet Savcısı M.B’nin şikayeti üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca nöbetçi doktor hakkında hakaret suçundan soruşturmaya başlanılmıştır. Nöbetçi doktor, aynı gün Başsavcılığımızca şüpheli sıfatıyla ifadesi alınarak serbest bırakılmıştır. Aksi yöndeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.

 

Independent Türkçe, Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU