Erdoğan: Libya'ya verdiğimiz destek Trablus'un düşmesini önlemiş, yeni katliamların önüne geçmiş ve ateşkesi sağlamıştır

Erdoğan, Türkiye olarak, Milli Birlik Hükümetine evvel ki meşru hükümetlere olduğu gibi her türlü desteği vermeye devam edeceğiz” dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Libya Millî Birlik Hükümeti Başbakanı Abdülhamid Dibeybe huzurunda iki ülke arasında 5 anlaşma imzalandı.

Erdoğan imza törenin ardından yaptığı açıklamada, "Libya'nın egemenliğinin, toprak bütünlüğünün ve siyasi birliğinin korunması, Libya halkının refahı öncelikli hedefimizdir” dedi.

Erdoğan “Libya'da hak, adalet ve meşruiyet yerine darbenin ve darbecilerin yanında saf tutanlar bu katliamlara ortak olmuşlardır” diyerek şöyle devam etti:

Bundan böyle önceliğimiz Milli Birlik Hükümeti'nin yetkisinin ve egemenliğinin ülke sathına teşmil edilmesidir. Libya'ya verdiğimiz destek Trablus'un düşmesini önlemiş, yeni katliamların önüne geçmiş ve ateşkesi sağlamıştır.

"Fikir birliğine vardık"

Cumhurbaşkanı Erdoğan Dibeybe ile "Türk özel sektörünün Libya'ya geri dönüşünü hızlandıracak adımlar üzerinde fikir birliğine vardıklarını" kaydetti.

Erdoğan şöyle devam etti: 

Barış, huzur ve refahın hakim olduğu bir Libya için gayretlerimizi müştereken sürdüreceğiz. Libya ile deniz yetki alanlarına ilişkin imzaladığımız mutabakat muhtırası 2 ülkenin milli menfaatini ve istikbalini güvence altına almıştır. 

"150 bin doz aşıyı teslim edeceğiz"

Erdoğan, Libya'ya 150 bin doz aşının da salı günü teslim edileceğini bildirdi.

Libya Başbakanı Dibeybe: Müteşekkiriz

Libya Başbakanı Dibeybe ise Türkiye'nin Libya'da kalıcı ateşkese yönelik desteğinden dolayı müteşekkir olduklarını ifade etti.

Dibeybe, "Türk kardeşlerimizle ilişkilerimizin bir model düzeyine ulaşması arzusundayız" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU