Somali'de Meclis oturumuna izin vermeyen Mogadişu Polis Şefi görevden alındı

Cumhurbaşkanı Muhammed Abdullah Fermacu, görev süresi Şubat ayında sona erdikten sonra istifa etmesi yönünde artan bir baskı ile karşı karşıya kaldı

Mogadişu’da seçimlerin ertelenmesi nedeniyle hükümet güçleri ile muhalefet güçleri arasındaki çatışmalar sırasında ıssız bir caddede yürüyenler (Reuters)

Somali’nin başkenti Mogadişu’da Polis Şefi Sadık Ömer Hasan, milletvekillerinin cumhurbaşkanının görev süresini uzatmasını engellemek için meclis oturumunu engelleme kararının ardından görevden alındı.

Hasan, yerel televizyon kanalı Universal’da canlı yayında yaptığı açıklamada, “Bugün parlamento oturumunu durdurduk. Kişisel olandan daha büyük bir sorumluluğumuz var. Mogadişu’ya şiddet ve savaş getirebilecek her şeyi çözmemiz gerekiyor. Dört yıllık süre sona erdi” dedi.

Bundan birkaç dakika sonra, Somali Polis Komiseri Hasan Muhammed Haccar, Mogadişu Polis Şefi’nin görevden alındığını ve yerine yenisinin atandığını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Muhammed Abdullah Fermacu, görev süresi Şubat ayında sona erdikten sonra istifa etmesi yönünde artan bir baskı ile karşı karşıya kaldı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Şarku'l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU