Ukrayna: Zelenskiy, Putin ile görüşme talep etti ancak henüz cevap alamadı

Zelenskiy'nin sözcüsü Mendel, "Vladimir Putin ile görüşme talebinde bulunduk. Henüz cevap almadık ve bunun diyalogun reddi olmamasını umuyoruz" dedi

Fotoğraf: Reuters

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskiy,  Donbass'ta artan gerilimle alakalı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşme talep etti.

Reuters'a açıklama yapan Zelenskiy'nin sözcüsü Iuliia Mendel, Zelenskiy'nin Putin ile görüşme talep ettiğini ancak henüz cevap alamadığını belirterek, "Bunun diyalogun reddi olmamasını umuyoruz" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mendel, Rusya'nın Ukrayna sınırına 40 binin üzerinde asker yığdığını ve Kırım'a 40 binden fazla asker yerleştirdiğini söyledi.

Zelenskiy, Rusya'nın asker konuşlandırmasını ve Donbass bölgesinde tırmanan gerilimle ilgili görüşmeler için Paris'e gidecek.

Donbass'ta yaşanan gerilim

Geçen haftalarda Rusya, Ukrayna'nın güneydoğusundaki Donbass bölgesine askeri birliklerini sevk etmişti. Bunun üzerine Ukrayna, Avrupa Birliği ve ABD'den tepkiler gelmişti.

Ukrayna Savunma Bakanlığı, Donbass'taki durumun kötüye gitmesi halinde ABD'nin Kiev'e destek sunma sözü verdiğini açıklamıştı. 

ABD, Rusya'yı Ukrayna'da 'istikrarı bozucu' eylemlerde bulunmakla suçlamıştı. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in "Rus saldırganlığının artması durumunda Washington, Ukrayna'yı yalnız bırakmayacak" dediği belirtilmişti.

Son olarak ABD, iki savaş gemisini Karadeniz'e göndermek için Türkiye'ye bildirimde bulunmuştu. 

 

Independent Türkçe, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU