Çin hükümetinden Alibaba'ya 2,8 milyar dolarlık rekor ceza

Para cezasının ardından e-ticaret sitesinin hisseleri yükseldi

Fotoğraf: Reuters

Çin hükümeti dünyanın en büyük e-ticaret sitelerinden Alibaba'ya rekor miktarda para cezası verirken, şirketin CEO'su Daniel Zhang, tüccarlarla münhasırlık anlaşmalarında yapılacak değişikliklerin operasyonlara önemli bir etkisi olmayacağını söyledi.

Çin Devlet Piyasa Düzenleme Kurumu (SAMR) Cumartesi günü Alibaba'ya piyasadaki hakim konumunu kötüye kullandığı gerekçesiyle 2.8 milyar dolarlık rekor para cezası verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Alibaba Group Holdings hisseleri Hong Kong'daki işlemlerde şirket için önemli bir belirsizlik kaynağının ortadan kalkmasıyla yüzde 9 yükseldi.

Alibaba Group'un kurucusu Jack Ma geçen yıl Ekim'de Çin'in piyasa düzenleme sistemini eleştirmiş ve bu gelişmenin ardından Ma'ya ait şirketler sıkı denetim altına alınmıştı.

Zhang medya ve analistlere yönelik online konferansta yaptığı açıklamada, şirketin platformlarında tüccarların giriş engellerini ve işletme maliyetlerini azaltmak için önlemler getireceğini söyledi.

Alibaba yöneticileri, Cumartesi günü açıklanan 18 milyar yuan (yaklaşık 2.8 milyar dolar, yaklaşık 25 milyar TL) ile rekor seviyedeki para cezasına ve düzenleyicilerin açıkladığı önlemlere rağmen, hükümetin şirkete yönelik desteğinden emin olduklarını söyledi.

 

Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU