Yıldız Savaşları: J.J. Abrams, Carrie Fisher’ı yeni filmde nasıl geri getireceğini açıkladı

“Filmde Carrie’nin gerçekten de orada olduğu anlar var. Ben bu sahnelerin esrarengiz, esprili, bildiğimiz Carrie’den izler taşıyacağını hissediyorum”

Fotoğraf: The Independent

Star Wars: The Rise of Skywalker’ın yönetmeni J.J. Abrams, 2016’da vefat eden oyuncu Carrie Fisher’ın karakterinin yeni filmi nasıl şekillendireceğini açıkladı.

Vanity Fair’e konuşan Abrams, Prenses Leia karakterini canlandıran Fisher’ın ölümünün ardından Leia karakteriyle ilgili zor seçimler yapmak zorunda kaldığını söyledi.

Lucasfilms daha önce Leia karakterini geri getirmenin mümkün olmadığını ve rol için CGI teknolojisi (bilgisayar üretimli imgeleme) kullanılmayacağını bildirmişti.

Yönetmen Abrams ise Fisher’ın 2015’te yayımlanan Güç Uyanıyor’daki kullanılmayan görüntülerinin değerlendirileceğini açıklamıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Leia’nın söz konusu görüntülerdeki diyaloglarını yeni bir bağlamda kullanabilmek için uygun sahneler yazıldığını söyleyen Abrams, Leia sahnelerinde Fisher’in eski görüntüleriyle örtüşen bir aydınlatma tekniği kullanılacağını kaydetti.

Abrams, yeni filmde Teğmen Connix’i canlandıran, Fisher’in kızı Billie Lourd’u, üzülmemesi için bu sahnelerden çıkarmıştı. Ancak Lourd o sahnelerde özellikle yer almak istediğini söyledi.

Filmde Fisher’ın, kızı Lourd’la konuştuğu ve ona dokunduğu anlar olduğunu vurgulayan Abrams, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Filmde Carrie’nin gerçekten de orada olduğu anlar var. Ben bu sahnelerin esrarengiz, esprili, bildiğimiz Carrie’den izler taşıyacağını hissediyorum. Yaşasaydı da bu şekilde olurdu.”


 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Cenk Korkmazer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU