George Clooney, George Floyd'un avukatına tavsiyelerde bulunmuş

Sosyal adalet meseleleri konusunda tutkulu biri olan Clooney, Floyd ailesinin avukatı Benjamin Crump'la temas halinde

Clooney, Floyd'un ölümü sonrası düzenlenen protestolara ilgili bir yazı kaleme almıştı (AFP)

George Clooney, George Floyd'u öldürmekle suçlanan eski Minneapolis polis memurunun davasında davacı ekibe epey açık bazı tavsiyelerde bulundu.

Floyd ailesinin avukatı Benjamin Crump, The View'da yaptığı açıklamada, Hollywood oyuncusunun bu hafta kendisine e-posta yoluyla ulaştığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sosyal adalet konularıyla yoğun olarak ilgilenen ve Derek Chauvin davasını yakından takip eden Clooney, Crump'la önceden temas halindeydi.

Clooney'nin verdiği tavsiye, savunma ekibinin, Floyd'un Chauvin'in yaklaşık 10 dakika boyunca diziyle boynuna bastırması sonucu değil aşırı doz uyuşturucudan öldüğü yönündeki iddiasıyla ilgiliydi.

Crump, oyuncunun olayların bu versiyonuna açık bir yanıt önerdiğini söyledi.

Crump şöyle konuştu:

Clooney 'Avukat Crump, onlara, eğer Derek Chauvin bu konuda bu kadar emin hissediyorsa davası sırasında o mahkeme salonunda yere yatmak için gönüllü olması ve birinin gelip diziyle 9 dakika 29 saniye boyunca boynuna bastırmasına izin vermesi ve hayatta kalıp kalamayacağını görebilmesi gerektiğini söylemelisin' diyor.

Clooney'nin bir temsilcisi, oyuncu ve yönetmenin Crump'la e-postayla iletişim kurduğunu Entertainment Tonight'a konuşarak doğruladı.

Panelist ve sunucu Joy Behar'a konuşan Crump, şunları ekledi:

Bu dava sırasında uzmanlar, ortalama bir insanın 30 saniyeden 90 saniyeye kadar oksijensiz kalabileceği yönünde görüş bildirecek; George Floyd, 429 saniyeden fazla oksijensiz kaldı ve bu yüzden bu memurun yaptığı kasıtlıydı.

Crump şöyle devam etti:

Joy Behar, Chauvin'in cezai olarak sorumlu tutulacağına tüm kalbimle inanıyorum ve umarım bu Amerika'da yeni bir emsal teşkil edecek.

Crump, Clooney'nin üç yaşındaki ikizleri Alexander ve Ella'nın daha iyi bir dünyada büyümesini istediği için toplumsal adaletle ilgili meselelere ilgi duyduğunu söyledi.

Aktör, uluslararası hukuk ve insan hakları avukatı Amal Alamuddin'le evli.

Mayıs 2020'de George Floyd'un öldürülmesinin ardından Clooney, Floyd'un polisin ellerinde ölümünün videosu internette viral olduktan sonra The Daily Beast için tüm ülkede patlak veren protesto hareketiyle ilgili bir makale yazmıştı.

Clooney "Polisin beyaz olmayanları öldürdüğünü kaç kez gördük?" diye sormuştu.

Tamir Rice, Philando Castile, Laquan McDonald. George Floyd'un öldürüldüğüne dair çok az şüphe var. Floyd'u 4 polis memurunun elinde son nefesini verirken izledik. Şimdi 1968, 1992 ve 2014'te de gördüğümüz türden, vatandaşlarımızın bir kısmının zalimce bir sistematik muameleye uğramasına karşı meydan okuyan bir başka tepki görüyoruz.

İkinci ve üçüncü dereceden cinayet ve ikinci dereceden kasıtsız adam öldürmeyle suçlanan Derek Chauvin'in davası şu anda 10. gününde. Eski Minneapolis polis memuru, suçlamaları reddediyor.



*İçerik  orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU