CHP Kastamonu İl Başkanı: Savcılığın “suç unsuru yok” dediği afişler “mülki amir emri” ile toplatıldı

CHP, Mudanya'daki afişlerin toplatarak Cumhurbaşkanına hakaret soruşturması açılmasının ardından 81 ilde afişlerin asılması için kampanya başlattı

Bursa'da CHP Mudanya ilçe yönetiminin billboardlara attığı '128 milyar dolar nerede" afişleri Mudanya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile toplatılmış ve “Cumhurbaşkanına hakaret” soruşturması başlatılmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Karara tepki gösteren ve sosyal medya hesabından “128 Milyar Dolar Nerede?” diye paylaşım yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’li tüm belediyelere ve parti örgütlerine ülke genelinde bu afişin asılması talimatı verdiği öne sürülmüştü.

Mudanya’nın ardından bugün de Kastamonu’da CHP İl örgütü tarafından “128 Milyar dolar nerede?” afişleri asıldı.

Eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Kastamonu Cumhuriyet Savcısı Uğur Çaykara’nın polisin "Ne yapalım?" sorusuna "Suç unsuru yoktur, işlem yapmayın" dediğini ve polisin de bu şekilde tutanak tutuğunu ancak polislerin buna rağmen, "Mülki amirin talimatı var" diyerek afişleri söktüklerini aktardı.

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin ve Merkez İlçe Başkanı Dilek Karabacak ise afişlerin söküldüğü yerde bir basın açıklaması yaparak duruma tepki gösterdiler.

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, bugün itibariyle Türkiye’deki 81 il ve tüm ilçelerde “128 milyar dolar nerede?” afişlerinin asılmaya başlandığını belirterek, “Savcılık suç unsuru olmadığını söylüyor ama mülki amirin emri ile afişlerimiz toplanıyor. Saray’dan gelen emirlere hiç kimse güvenmesin. Çünkü Erdoğan’ın bir gün çıkıp, ‘kandırıldım, aldatıldım’ deme ihtimali var. Dün hukuksuzluklara imza tanlar nasıl bugün hukuk ve adalete ihtiyaç duydularsa yarın bu hukuksuzluğun altına imza atanlar da ihtiyaç duyacaktır. Biz de milletin alın teri olan bu 128 milyar doların hesabını sormaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Independnet Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU