ABD'de bir postacı teşvik çeklerini çalmaya çalıştığı iddia edilen kişilerce dövüldü

Postacı kadın, iddialara göre saldırganlar kamyonda göçüğe neden olduktan sonra yerde sürüklendi ve başına darbeler aldı

Bir kişi olayları videoya kaydetti (HeShotThat Productions)

Michigan'daki bir postacı kadın, teşvik çeklerini ele geçirmeye çalıştıkları iddia edilen iki kadın tarafından feci şekilde dövüldü.

Saldırının sosyal medyada paylaşılan görüntüleri, ABD Posta Servisi (USPS) çalışanının yerde sürüklenirken başına vurulduğunu gösteriyor. Birkaç adım ötede, önünde büyük bir göçük olan bir USPS kamyonu görülüyor.

Olayı kaydettiği anlaşılan adamın "teşvikleri almaya çalıştıklarını" söylediği duyulabiliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Posta görevlisi yaklaşık bir dakikalık mücadelenin ardından kadınların ellerinden kurtuluyor ve iki tarafın birbirine bağırdığı bir açmaza girildikten sonra kadınlar bir SUV'la uzaklaşıyor.

Saldırıyı neyin tetiklediği belirsiz olsa da videoyu kaydeden adamın göçmüş posta kamyonunu filme alırken "Bu postacı kadının arabasına çarptılar" dediği duyulabiliyor.

Flint polisi, posta çalışanının yaralarının hafif olduğunu söyledi. Fox 66, olayla ilgili olarak en az bir kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Müfettişler, saldırının posta kamyonundaki teşvik çeklerinden kaynaklandığını doğrulamadı.

Nisan 2020'de USPS, CARES Yasası'nın (Koronavirüs Yardım, Kurtarma ve Ekonomik Güvenlik Yasası -ed.n.) Kongre tarafından dönemin Başkanı Donald Trump yönetiminde kabul edilmesinin ardından tahmini 60 milyon teşvik çeki dağıtılacağını belirtmişti.

Videoyu çeken adamın "büyükanne" olarak adlandırdığı bir kadın olaya müdahale etmeye çalışıyor fakat kameraman onu yaralanabileceği konusunda uyarıp geri çekiyor.

Videonun gösterdiği kadarıyla saldırı bir dakikadan uzun sürüyor ve kenarda olayı izleyenlerden biri kadınlara "hapse gireceklerini" söylüyor.

Flint Polis Departmanı'ndan alınan verilere göre, 14 Mart 2021 itibarıyla şiddet suçları 2020'nin aynı dönemine göre yüzde 4 arttı.

The Detriot News, Flint'teki şiddet suçlarının 2019'da yüzde 26 oranında düştüğünü Eylül 2020'de bildirmişti.

Fakat Flint defalarca ABD'deki en tehlikeli şehirlerden biri olarak gösterilmişti. Şehirde 2019'da 46 cinayet işlenirken, 2020'de bu sayı 61 oldu.

The Daily Mail'in bildirdiğine göre Flint polisi, 2020'de 655 silah ele geçirdi. Bu sayı bir önceki yıl 415'ti.

The Independent yorum almak için USPS'le irtibata geçti.

Videonun mozaiklenmiş halini aşağıda görebilirsiniz:



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU