Japonya, Tokyo Yaz Olimpiyatları'nın yaklaşmasıyla beraber tedbirleri artırıyor

Japonya Ekonomi Bakanı Yasutoshi Nishimura dün (cuma) yaptığı açıklamada, pazartesi günü itibarıyla Kyoto ve Okinawa bölgelerinde bir ay boyunca daha sıkı tedbirlerin uygulanmaya başlayacağını söyledi

Vaka sayılarındaki artış Tokyo'daki yetkilileri endişelendiriyor / Fotoğraf: EPA

Japonya, Tokyo'da düzenlenecek Yaz Olimpiyatları'nın başlamasından üç buçuk ay önce başkentte artan vaka sayıları ışığında, Kovid-19 salgınını kontrol altına almak için ihtiyati tedbirleri artırmaya karar verdi.

DPA'nın haberine göre, Japonya Ekonomi Bakanı Yasutoshi Nishimura dün (cuma) yaptığı açıklamada, pazartesi günü itibarıyla Kyoto ve Okinawa bölgelerinde bir ay boyunca daha sıkı tedbirlerin uygulanmaya başlayacağını söyledi.

Söz konusu kısıtlamalar dahilinde, restoranların ve barların akşam saat 20.00'den önce kapatılması ile büyük etkinliklerin 5 bin katılım sınırı ile düzenlenmesi yer alıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Japon hükümeti Tokyo ve diğer 3 komşu şehirde ocak ayının başından itibaren uygulanan OHAL uygulamasını 3 hafta önce kaldırmıştı.

Ancak ülkedeki vaka sayıları yeniden artış gösterdi. Başkent, çarşamba ve perşembe günleri şubat ayından bu yana en yüksek vaka sayısı oranlarına tanık oldu.

Her iki günde 500'den fazla vaka kaydedildi. Hükümet salgının yeni dalgasından duyulan endişeler sebebiyle, geçtiğimiz pazartesi günü Osaka ve diğer iki bölgede yarı OHAL tedbirlerini uygulamaya başlamıştı.

Osaka çarşamba günü, artan vaka sayılarının hastane kapasitelerini doldurması sebebiyle tıbbi acil durum ilan etti. Ayrıca artan vaka sayıları sebebiyle Tokyo Olimpiyatları meşale turunun Osaka gezisinin iptal edildiğini bildirdi.

Osaka Valisi Yoşimura Hirofumi, vaka sayılarındaki artışın Kovid-19'un mutasyonlu türleri sebebiyle olabileceğini belirtti.

Vali, düzenlediği basın toplantısında, salgın sebebiyle olimpiyat meşalesinin Osaka gezisini gerçekleştiremeyeceğini açıkladıktan bir gün sonra meşalenin Osaka'nın hiç bir yolundan geçmeyeceğini bildirdi.

Salgın sebebiyle geçtiğimiz yıldan bu yıla ertelenen 2020 Tokyo Yaz Olimpiyatları için olimpiyat meşalesi turu 25 Mart'ta Fukuşima'dan başlatılmıştı.

Meşalenin yaklaşık 10 bin kişinin katılımıyla Japonya'nın 47 eyaletini dolaşmasının ardından, 23 Temmuz'da Tokyo'ya ulaşması planlanıyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Şarku'l Avsat

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU