Hamile kadına kahve vermeyen barista Avustralya'da gündem oldu

Kafenin sahibi daha sonra özür diledi

Yeni yayımlanan bir araştırma, hamilelerin ve bebek sahibi olmaya çalışanların kafein tüketmemesi gerektiğini göstermişti (Unsplash)

Avustralya'nın Melbourne kentinde bir kafede çalışan barista, hamile bir kadına bebeklere zararlı olduğu gerekçesiyle kahve vermedi.

Shell adlı kadın, yerel radyo istasyonu 3AW'ya konuştu. İki çocuğuyla söz konusu kafeye gidip sipariş verdiğini söyleyen Shell, çalışanın kendisine kafeinsiz kahve isteyip istemediğini sorduğunu aktardı. Kadın o anları şöyle anlattı:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bunun gerçekten tuhaf bir soru olduğunu düşündüm. 'Hayır normal kahve alacağım' dedim. Oturduktan sonra (bu sefer) kafenin yetkilisi kafeinsiz kahve isteyip istemediğimi sordu. Hamile olduğum ve kafeinin bebeklere zarar verdiği gerekçesiyle baristanın bana kafeinli kahve hazırlamaktan rahatsızlık duyduğunu söyledi.

Shell daha önce iki çocuk doğurduğunu, neyi tüketebileceğini ve neyi tüketemeyeceğini bildiğini kaydetti. Yaşananların ardından parasını geri isteyip kendi kahvesini yapmak için eve gittiğini söyledi:

Şoke oldum ve kızdım çünkü o kahveyi gerçekten istemiştim. Tercihlerimden dolayı yargılanmış gibiydim. Başka bir kişinin hamileliğime dayanarak varsayımlarda bulunması biraz haksızlık.

News.com.au'nun aktardığına göre daha sonra Shell'in eşi Tim, eleştirilerini iletmek için kafeyle temasa geçti.

Kafenin sahibi çifte gönderdiği mesajda özür dileyip personelin kararının yanlış olduğunu belirtti. Ayrıca çifte bedava kahve davetinde bulundu. Ancak Shell, söz konusu kafeye gitmeyeceklerini söyledi:

Verilen cevap bizi mutlu etti. Fakat kahve ikram etmelerine rağmen oraya tekrar gitmeyeceğim.

 

Independent Türkçe, news.com.au

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU