Erdoğan - Putin görüşmesi... Beştepe ve Kremlin'den açıklama

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Türkiye-Rusya ilişkilerini geliştirecek hususlar ve bölgesel gelişmeler ele alındı" denildi

Fotoğraf: AA

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Türkiye-Rusya ilişkilerini geliştirecek hususlar ve bölgesel gelişmeler ele alındı.

İki lider arasındaki görüşmenin, ABD'nin Karadeniz'e savaş gemisi gönderme kararı sonrası gerçekleşmesi dikkat çekti.

Kremlin: Montrö de konuşuldu

Kremlin, Putin ile Erdoğan'ın Ukrayna'nın güneydoğusundaki Donbass bölgesindeki durumu konuştuğunu duyurdu.

Yapılan açıklamada Putin'in ayrıca Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nin hükümleri uyarınca belirlenen Boğazlar rejiminin korunmasının önemini vurguladığı belirtildi.

ABD'nin Karadeniz'e savaş gemisi göndermesi

Ukrayna-Rusya hattında tırmanan gerilim sonrası ABD, 2 savaş gemisinin Türk boğazlarından Karadeniz'e çıkışı için Türkiye'ye diplomatik bildirimde bulunmuştu.

AA'nın haberine göre; diplomatik kaynaklar, ABD'nin 2 savaş gemisini Karadeniz'e göndereceği yönündeki haberlere ilişkin, "Tarafımıza Montrö Sözleşmesi'ne uygun olarak 2 ABD savaş gemisinin Karadeniz'e çıkacaklarına dair 15 gün önceden diplomatik kanallardan bildirim yapıldı" değerlendirmesinde bulundu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU