Almanya Türkiye'yi "enfeksiyon riski yüksek" bölgeler listesine aldı

Yeni sınıflandırmanın 11 Nisan pazar gününden itibaren geçerli olacağı belirtildi

Fotoğraf: AA

Almanya, günlük vaka sayısı 55 binin üzerine çıkan Türkiye'yi özellikle enfeksiyon riskinin yüksek olduğu ülkeler listesine dahil etti. Türkiye'nin daha önce "risk bölgesi" olan statüsü "yüksek insidans bölgesi" olarak değiştirildi. Almanya Dışişleri Bakanlığı değişikliğin nedenini son yedi günlük vaka sayısının 100 bin kişide 200'den fazla hale gelmesi olarak açıkladı.

Deustche Welle Türkçe'nin haberine göre, Robert Koch Enstitüsü'nün (RKI) sayfasında yer alan bilgilerde Türkiye'nin yanı sıra bugün Hırvatistan, Ermenistan ve Ukrayna da enfeksiyon riskinin yüksek olduğu bölgeler listesine alındı. Yeni sınıflandırma 11 Nisan pazar gününden itibaren geçerli olacak. 40'tan fazla ülkenin bulunduğu listede Almanya'nın komşusu olan Hollanda, Fransa, Polonya ve Çekya gibi Avrupa ülkeleri de bulunuyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Türkiye Sağlık Bakanlığı'nın tablolarına link verildi

Almanya Dışişleri Bakanlığı'nın internet sayfasında da, Türkiye'nin enfeksiyon riski bakımından statüsünün değiştirildiğine dikkat çekildi. Bakanlığın Alman vatandaşlarına yönelik Türkiye'ye "zorunlu olmayan, turistik amaçlı seyahatlerden" kaçınması uyarısı sürüyor. Uyarı metninde Türkiye Sağlık Bakanlığı'nın ve Dünya Sağlık Örgütü'nün yeni vaka sayılarıyla ilgili açıkladığı tablolara da link verildi.

Türkiye'den Almanya'ya dönüşlerde de seyahate 48 saat kala PCR testi yaptırılması ve negatif sonuç alınması şartının devam ettiği belirtildi. Türkiye'de PCR testi yaptırmış olmanın gelen kişileri Almanya'daki karantina yükümlülüğünden muaf kılmadığı, gelinen kente göre eyaletlerin karantina yönetmeliklerinin geçerliliğini sürdürdüğü kaydedildi.

 

 

Deutsche Welle Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU