Kovid-19 vakalarının rekor kırdığı Brezilya'da Bolsonaro, tecrit karşıtlığında ısrarcı

Eleştirilerin hedefindeki Brezilya lideri, "Ordumuz sokağa çıkıp Brezilyalıları eve girmeye zorlamayacak" dedi.

Ülkede popüleritesi azalan Brezilya lideri, geçen ay kabinede kapsamlı değişikliğe gitmişti (Reuters)

Kovid-19 salgını nedeniyle bir günde ilk kez 4 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği Brezilya'da, eleştirilerin hedefindeki Devlet Başkanı Jair Bolsonaro tecrit karşıtı tutumunda geri adım atmadı ve "Ordumuz sokağa çıkıp Brezilyalıları eve girmeye zorlamayacak" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ölüm ve vaka sayılarının rekor kırdığı ülkenin tecrit karşıtı lideri, kapanma çağrılarına karşın dün yaptığı açıklamada "Yaşanan talihsizliklere takılıp kalmayacağız. Evde kalma ve her yeri kapatma politikalarını kabul etmeyeceğiz" diye konuştu.

Kovid-19 tedavisinde tartışmalı ve bazı doktorların bilimsel olarak etkili olmadığını söylediği sıtma ilacının kullanımına da devam edeceklerini kaydeden Bolsonaro, "Bugün dünyada yeterli aşı yok, alternatif bulmak zorundayız" diye konuştu.

Brezilya, 340 bini aşan ölümle ABD’nin ardından pandemi sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının en yüksek olduğu ikinci ülke. Salı günü 4 bin 195 kişi hayatını kaybetmiş, bu ülkede salgında bugüne kadar açıklanan en büyük günlük can kaybı olmuştu.

Brezilya Sağlık Birliği, yayımladığı açık mektupta ülke genelinde üç haftalık tecrit uygulanması çağrısında bulunmuştu. Yetkililer, özellikle Paskalya tatili sonrası vaka sayısında hızlı bir artış görüldüğünü kaydetti.

Tecrit politikasının ekonomiye zarar vereceğini belirten Brezilya lideri, önceki gün yaptığı konuşmada da "Bana homofobik dediler, ırkçı, faşist, işkenceci dediler. Şimdi de soykırımcı oldum" demişti.


Independent Türkçe, NZ Herald, CNN

DAHA FAZLA HABER OKU