Soylu’dan Cumhuriyet gazetesine tepki: Bu çocuklar hasta

“Cumhuriyet gazetesinin işyeri hekimi vardır muhakkak... Bu habercilik hastalıklı...”

Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhuriyet gazetesine tepki gösterdi.

Soylu, sosyal medya hesabında paylaştığı mesajda şu ifadeleri kullandı:

Cumhuriyet gazetesinin işyeri hekimi vardır muhakkak... Bu habercilik hastalıklı... Çünkü bu çocuklar hasta. Tedaviye ihtiyaç var... Gecikmeyin

Neden tepki gösterdi?

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, bugünkü köşe yazısında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş arasında bir gerginlik olduğunu öne sürmüştü.

Pehlivan’ın yazısının ilgili kısmı şöyle:

Bir süredir duyuyordum. Ama inanmıyordum. 

İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş’tan söz ediyorum. Malum, eski müdür Mustafa Çalışkan’la İçişleri Bakanı Soylu’nun arası iyi değildi. Görevden alınması için çok uğraştı. Başardı da. Ama gelgelelim, Emniyet kulislerine göre Soylu, yeni müdürden de pek memnun değilmiş. Biz Boğaziçi olaylarındaki, İstanbul Sözleşmesi eylemlerindeki hadiseleri konuşurken, meğer yukarılarda da başka bir rahatsızlık varmış. Unutmayalım, Zafer Aktaş yeni müdürlerden değil. AKP hükümetinden önce de kritik görevler yapmış, hatta daha 90’lı yıllarda FETÖ’ye hedef olmuş bir isim. 

Dediğim gibi, ihtimal vermemiştim. Ama “bir bilen” bazı fotoğraflara işaret etti. 

1.jpg

Fotoğraf: Cumhuriyet

 

2.jpg
Fotoğraf: Cumhuriyet

 

3 Nisan tarihinde İçişleri Bakanı Soylu’nun başkanlığında Sultangazi Güvenlik Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıyı hem İstanbul Emniyet Müdürlüğü hem İçişleri Bakanlığı sosyal medya hesabından paylaştı. 

Fakat... 

Bakanlığın paylaşımında İstanbul Emniyet Müdürü’nün de toplantıda olduğu yazmıyor. Mesele bundan ibaret değil. Yukarıdaki ilk paylaşım bakanlığın, ikincisi Emniyet Müdürlüğü’nün. Görüldüğü gibi; bakanlığın paylaşımında sağ taraftaki kişi kesilmiş. Sadece eli görünüyor. Emniyet’in fotoğrafına bakınca anlaşılıyor ki, kesilen kişi İstanbul Emniyet Müdürü Aktaş’tan başkası değil. 

Sahi, bakanlık bunu neden yapar, bilmiyorum. Ama kabine değişecek, Emniyet müdürleri de değişecek, diye konuşulurken bakalım kim gidecek ve kim kalacak?

 

Cumhuriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU