Cumhuriyet yazarı: CHP’de bir şeyler oluyor

“Meğer, Bahçeli’yi daha da öfkelendirecek bir hareketlilik de varmış CHP’de”

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun parti örgütüne erken seçim için çalışma talimatı verdiğini yazdı. Pehlivan, CHP’nin seçim için çalışmalara başladığını söylerken bunun MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi “daha da öfkelendirebileceğini” söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Pehlivan, bugünkü “CHP’de bir şeyler oluyor” başlıklı köşe yazısında CHP’den kulisleri şöyle aktardı:

Gören soruyor: Erken seçim olur mu? Şu yanıtı veriyorum: Neden erken seçime gitmek istesinler ki? Ama Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir bildiği var belli ki...

Öyle olmasa, FOX TV’de İsmail Küçükkaya’ya “Sonbaharda seçim olabilir” der miydi? Hoş, MHP lideri Bahçeli bunu demenin “Türkiye’nin siyasi, ekonomik ve toplumsal huzurunu hançerlemek isteyenlere hizmet” olduğunu söyledi ama... Aması şu: Meğer, Bahçeli’yi daha da öfkelendirecek bir hareketlilik de varmış CHP’de. Zira, CHP lideri sadece “Olabilir” dememiş, parti yöneticilerine “Erken seçim çalışmalarına başlayın” diye talimat da vermiş. 

Bu çalışmaların ne olduğunu öğrenmek için CHP koridorlarında yürümeye başladım. Konuştuğum bir MYK üyesi, “Yakın zamanda bizzat ben Doğu illerini tek tek gezdim. Bu sıradan ve tesadüf değil” dedi. Bir başka MYK üyesi ise “Çalışmalarımız yeni başlamadı. İl başkanlarına ‘eksiklerinizi tamamlayın’ uyarısında bulunduk” dedi.

Duydum ki erken seçim için yapılan hazırlıklarda en büyük görev de partinin hukuk ve seçim işleri kanadındaymış. Buna göre aynı zamanda genel başkan yardımcısı Muharrem Erkek’in yardımcısı da olan CHP’nin hukukçu milletvekilleri Abdurrahman Tutdere, Alpay Antmen, Turan Aydoğan, Ahmet Önal ve İsmail Atakan Ünver 81 ili bölüşmüş. Hepsi iki haftadır sorumlu oldukları illerdeymiş. Amaç, her ilde partinin hukuk ve seçim komisyonlarını aktif hale getirmekmiş.

O ne demek, diye sorduğumda şu yanıtı aldım CHP kurmaylarından:

“Barolardan da destek alarak her ilde bir hukuk ordusu oluşturmayı amaçlıyoruz. Böylece olası seçim ihlalleri için örgütlenmiş bir CHP olacağız. Bu pazar seçim olacak gibi hazır olmamız gerek. Çünkü biliyoruz ki istemeseler de üç ay sonra mecbur kalacaklar.”

“Peki, bundan sonra plan ne” sorusuna ise dedikleri şu:

“İllerden gelecek dönüşlerle iki hafta içinde değerlendirme toplantısı yapacağız. Whats-App grupları üzerinden hızlıca haberleşeceğimiz bir sistem kuruyoruz. Sonra sırasıyla illerdeki seçim ve hukuk komisyonlarındaki arkadaşlarımız ile sandık görevlilerini bir eğitime tabi tutacağız. İstanbul deneyimi bize yol gösterici oluyor.”

 

Cumhuriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU