Karamollaoğlu: 19 Mayıs fotoğrafı fiiliyata geçmelidir

SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu "Bunun arkasının gelmesini bekliyoruz" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu partisinin Balgat Eğitim Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

19 Mayıs törenlerinde Samsun'da liderlerin verdiği pozu değerlendiren Karamollaoğlu "19 Mayıs fotoğrafı fiiliyata geçmelidir" ifadelerini kullandı.Temel Karamollaoğlu "Birbirimizi anlamak için bir gelmeliyiz" dediği açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Uzun süredir gerek iktidara gerekse Sayın Cumhurbaşkanı'na Türkiye’deki kutuplaşmayı azaltmalarını tavsiye ettik. Bunun yanı sıra bütün muhalefeti bir araya getirmelerini ve bir masa etrafında toplamaları çağrısında bulunduk. Geçtiğimiz hafta 19 Mayıs Kutlamalarında Samsun’da bir adım atıldı. Türkiye’nin kutuplaşma ve kamplaşma atmosferinden çıkması benzer yaklaşımların ortaya konulmasını gerektirmektedir. Cumhurbaşkanı’nın liderleri Samsun’a davet etmesi müspet bir gösterge. Biz bu göstergenin arkasının gelmesini bekliyoruz."

Kutuplaşmanın yerini kucaklaşmanın alması temennisinde bulunan Karamollaoğlu "Umarız ki ülkenin yarısı farklı kanaatlere sahip oldukları için hain, zillet vs. gibi ithamlara maruz kalmaz" diye konuştu.
 

temel karamollaoğlu basın toplantısı aa.jpg
SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu / Fotoğraf: AA


"İstanbul seçimleri bir imtihandır"

Temel Karamollaoğlu yenilenen İstanbul seçimlerinin bir imtihan olduğunu söyleyerek "İnşallah bu seçimler bundan önce geçirdiğimiz seçimlere hele hele de 31 Mart seçimlerine benzemez. Gerginliğin, kutuplaşmanın ve yalanın olduğu bir seçim sürecine dönmez. Eğer bu imtihan aşılırsa ülkemizin geleceğine dair umutlar artacaktır" ifadelerini kullandı. 

"Köprü hesabı için matematik dersi şart"

SP Genel Başkanı Karamollaoğlu köprülerden geçiş ücretleri ve Hazine'nin yaptığı ödemelerle ilgili de şunları söyledi:

"Köprülerle ilgili yapılan açıklamalara şaştık kaldık. Geçenlerin ödedikleri para 2 milyarın altında ama geçmeyenlerin ödediği para 6 milyar civarında. Deli Dumrul misali! Bu nasıl matematik Allah aşkına? Bu projelerin bugüne kadar Fizibilite etütlerini görmek istedik ama ne yazık ki gösterilmedi. Şimdi Çanakkale köprüsü ve Kanal İstanbul geliyor Sn. Cumhurbaşkanı’nın adeta vazgeçilmezi. Milyar dökülecek, ama oraya verilen paranın birkaç misli bütçeden çıkacaksa yazıktır günahtır."

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU