Özkök: Ya seçilmişlere her gün haddini bildiren o atanmış memurlar

"İnşallah Akşener’in bu çağrısı yankı bulur, iktidarla muhalefet arasında en azından 'seçilmiş insanlara karşı' atanmışların dilindeki bu nefret ve hakaret dalgasına dur denir"

Fotoğraf: AA

Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, atanmış memurların halk tarafından seçilen siyasilerle ilgili ifadelerine tepki gösterdi.

Özkök, bugünkü köşe yazısında 104 eski amiralin bildirisinin ardından yaşanan gelişmeleri yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bir süredir beni de düşündüren önemli bir noktaya dikkati çekti” diyen Özkök, şu ifadeleri kullandı:

Emekli WhatsApp’çı amirallerin yaptığı düşüncesizce işe tepki koyarken, çok yapıcı iki uyarıda da bulundu. Bildiri yayınlayan amirallerin 10’unun o eski kötü alışkanlıkları hatırlatan biçimde sabah evlerinden alınmalarına tepki gösterdi. Gözaltına alınmalarına karşı çıktı...

Akşener’in iktidara önemli ve yapıcı bir çağrı yaptığını söyleyen Özkök, şunları yazdı:

Emekli amirallerin seçilmişleri hedef alan açıklamalarına karşı çıkıyorsak... Atanmış memurların, tayinle göreve gelmiş görevlilerin, valilerin, kaymakamların, maaşını devletten alan dini görevlilerin seçilmiş insanlar, parti başkanları, anamuhalefet partisi başkanı hakkındaki hakarete veren açıklamaları da önlenmelidir... Devletin atanmış memuru olup seçilmiş siyasetçiye her gün “had bildiren”, “aşağılayan”, “hiza veren” açıklamaları da önleyin dedi. Bu görüşe ben de katılıyorum. Cumhurbaşkanı önceki gün amiral olayı konusunda bence güzel bir üslupla konuştu... Ayrıca siyasi şapkası olan seçilmiş iktidar temsilcilerinin konuşmalarına da itirazım yok.

Ama siyasi konularda açıklama yapan bazı atanmışların kullandığı üslup gerçekten demokratik teamülleri çok aşmaya başladı. Artık devletin bazı valileri bile kendini tutamayıp seçilmişlere “had bildirmeye” kadar gidiyor. İşte o nedenle “İnşallah” diyorum... İnşallah Akşener’in bu çağrısı yankı bulur, iktidarla muhalefet arasında en azından “seçilmiş insanlara karşı” atanmışların dilindeki bu nefret ve hakaret dalgasına dur denir...
Unutmayalım... Demokrasi bir alternans, bir değişim rejimidir... Bugün bir veya iki parti iktidardaysa... Yarın muhalefettekiler oraya geçebilir... Yarın kendisine aynı şeylerin yapılmasını istemeyenler, güç ellerindeyken yeni bir siyasi kültürün oluşmasına önayak olurlarsa herkes için en iyisi olur.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU