Serdaroğlu: Doğru Parti olarak devr-i sabık yaratacağız

Doğru Parti Genel Başkanı Rifat Serdaroğlu, "Ne yaptı bu amiraller? Osman Öcalan’ı mı televizyona çıkardılar" dedi

Doğru Parti, Montrö ve Mavi Vatan hakkında yayınladıkları bildirinin ardından gözaltına alınan amiraller hakkında açıklamada bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Doğru Parti Genel Başkanı Rifat Serdaroğlu’nun imzasıyla yayınlanan açıklamada, “Bize göre Montrö hassasiyeti, suç değil alkışlanacak bir davranıştır” ifadelerini kullanıldı

Doğru Parti Genel Başkanı Rifat Serdaroğlu da yaptığı açıklama ile amirallere destek verdi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümeti eleştirdi.

Serdardoğlu yaptığı açıklamada, “Türk milletinin evlatları olan 104 emekli amiralin yayınladıkları kamuoyunu bilgilendirme bildirisi hakkında Sayın Cumhurbaşkanı’nın ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın  görüşlerini dinledik. Cumhurbaşkanı bildirinin gece yarısı dağıtılması, art niyetli olması ve milli iradeye saldırı olarak kabul edilmesi gerektiğini söylemiştir. Bir demokrat ve vatansever olarak Cumhurbaşkanı’nın görüşlerine katılmıyoruz” dedi.

“AKP laiklik konusunda sabıkalı bir partidir”

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın hiçbir aman demokrat  olmadığını ve biat kültürüne inandığını savunan Doğru Parti Genel Başkanı Serdaroğlu, AK Parti hakkında açılan kapatma davasında verilen kararı hatırlatarak, “AKP,  2008 Temmuz ayında Anayasa Mahkemesi tarafından laiklik karşıtı eylemlerin odağı olduğu gerekçesi ile 11 üyenin 10’unun oyuyla hazine yardımının kesilmesi cezasına çarptırılmış, laiklik konusunda sabıkalı bir partidir” dedi.

“Devlet müteahhitlerinden alınan rüşvetlerle medya grupları satın alınmıştır”

 Türkiye’de şu an, tüm kural ve kurumları ile işleyen gerçek bir demokrasinin olmadığını ve demokrasinin olmazsa olmaz şartı olan kuvvetler ayrılığının yok edildiğini, anayasanın mevcut iktidar tarafından defalarca ihlal edildiğini ve hukuk devleti ile yargı bağımsızlığının tamamen bitirildiğini dile getiren Serdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Laiklik, bizzat Cumhurbaşkanı hükümeti ve onun bürokratları tarafından çiğnenmiştir. Basın özgürlüğü yok edilmiştir. Devlet müteahhitlerinden alınan rüşvetlerle medya grupları satın alınmıştır. Diğer medya kuruluşları, yargı, RTÜK ve Basın İlan Kurumu tarafından nefes alamaz hale getirilmiştir. Bugün düşüncelerini özgürce yazabilen bir tane bile gazeteci arkadaşımız kalmamıştır”

Hiçbir demokratik ülkede savcılara, tarikat reisinin elini öpen bir Adalet Bakanı tarafından gece adliyeye çağrılarak talimat verilemeyeceğini söyleyen Rifat Serdaroğlu, “Hiçbir demokratik ülkede konuştuğu, yazdığından dolayı insanlar gözaltına alınamaz. Bilgisine savcılıkça müracaat edilen kişiler, günlerce nezarethanede tutulup işkence yapılmaz” dedi.

“AKP’nin başka bir ordusu mu var?”

104 emekli amiral tarafından yapılan açıklamanın iktidar tarafından “darbe çağrısı” olarak adlandırılmasına tepki gösteren Serdaroğlu, “Bir iktidar kendi ordusundan niçin korkar? Üstelik emekli ordu mensuplarında nenden korkar? AKP’nin başka bir ordusu mu var? Türk ordusu aynı zamanda AKP’nin de ordusu değil mi?” dedi.

Serdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“104 emekli amiral ne yapmıştır da darbe çağrıcısı olarak algılanmıştır? Bunlar FETÖ ile ortaklı yapıp Türk devletinin kozmik odasını mı açtılar? PKK’nın Avrupa baronları ile görüşüp gülerek ‘Şehirlerimizi bomba deposuna çevirdiniz’ mi dediler? Devleti adrese teslim ihalelerle mi soydular? Diplomaları mı sahte? Osman Öcalan’ı mı televizyona çıkardılar. ABD Temsilciler Meclisi emekli amirallerin yurt dışındaki malvarlıkları için araştırma mı başlattı? Emekli amiraller İran ajanı Reza Zarrab’ın önüne mi yattılar? Bu amiraller gece yarısından sonra Merkez Bankası’nın başkanını mı görevden aldılar. Amiraller İstanbul Sözleşmesi’ni sabaha karşı 4’te mi iptal ettiler?”

“Devr-i sabık yaratacağız”

Açıklamasında Yunus Emre’nin “Yaradan yardır, Sanma ki zalimin ettiği kârdır. Mazlumun ahı indirir şahı. Her şeyin bir vakti vardır” dizlerini okuyan Doğru Parti lideri Serdaroğlu, sözlerini “Doğru Parti olarak devr-i sabık yaratacağız ve Türk milletinin hakkını, hukukunu mutlaka koruyacağız. Ve ona iade edeceğiz. Süreci sayın iktidarı ve sayın yargı organlarını dikkatle izliyoruz” diyerek noktaladı.

Öte yandan Doğru Parti tarafından da yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, “Bize göre Montrö hassasiyeti, suç değil alkışlanacak bir davranıştır. Bu bildiriden darbe çağrısı ya da darbe organizasyonu çıkarmaya kalkışmak, deli saçmasıdır, akıl alır gibi bir iş değildir” ifadelerine yer verildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU