Gergerlioğlu'nun "Polis şiddet uyguladı" iddiasına Valilik'ten "iftira" yanıtı

Vekilliği düşen Ömer Faruk Gergerlioğlu gözaltına alınması esnasında polisin kendisine fiziki ve psikolijik şiidet uyguladığını söyledi. Ankara Valiliği ise iddiayı "Emniyet güçlerimizin yıpratılmasına yönelik açık iftiradır" diyerek yalanladı

Fotoğraf: Twitter

Milletvekilliği düşürüldükten sonra tutuklanarak Sincan Cezaev'ine gönderilen HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nu ziyarete giden HDP Hukuk Komisyonu Sözcüsü Ümit Dede, Gergerlioğlu’nun evden çıktığı andan itibaren sistematik bir şekilde şiddete uğradığını iddia etti.

Artı Gerçek'ten Seda Taşkın'ın haberine göre; Gergerlioğlu’nun kendisine özellikle polis aracında ağır hakaret, küfür ve aşağılamaya maruz kaldığını söylediğini aktaran Dede şu ifadelerle devam etti:

Özellikle videolarda görünen uzun saçlı polis tarafından sürekli hedef alınarak hem fiziki hem de psikolojik şiddete maruz kalmış. Asansörde de devam eden şiddet sistematik olarak devam etmiş. Videolara da yansıyan görüntülerin dışında aynı polis, polis aracında Gergerlioğlu’na yumruk kaldırmış ve son anda yumruğunu indirmiş.

"Suç duyurusunda bulunacağız"

Hastanenin acil servisinden darp raporunun alındığını söyleyen Dede, suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Dede, Gergerlioğlu’nun Meclis’te polisler tarafından darp edilerek gözaltına alınmasına dair suç duyurusunda bulunduklarını hatırlatarak, aynı şekilde evinden cezaevine kadar devam eden süreçte polislerin hakkında da suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Valilikten yalanlama

Ankara Valiliği ise Gergerlioğlu'nun gözaltı sürecinde kötü muameleye maruz kaldığına ilişkin iddiaların asılsız olduğunu bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, Gergerlioğlu'nun kötü muameleye maruz kaldığına ilişkin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) çatısı altında dile getirilen iddialar nedeniyle açıklama yapılmaya gerek duyulduğu belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Hakkında kesinleşmiş mahkumiyet kararı olan eski milletvekili Gergerlioğlu'nun yakalanması ve infaz işlemlerinin yapılması amacıyla Cumhuriyet Başsavcılığında hazır edilmesi talimatı üzerine, adı geçen hükümlü 2 Nisan saat 19.50'de ikametinden alınmıştır. Hastanede yapılan muayene ve tetkikler sonrası doktor raporu alınarak ivedilikle Cumhuriyet Başsavcılığında hazır edilmiş, burada yapılan tebligat sonrası saat 23.55’te cezaevine teslim edilmiştir. Bu süreçte hükümlüye yönelik kötü muamele yapıldığı iddiası asılsız olduğu gibi emniyet güçlerimizin yıpratılmasına yönelik açık iftiradır.

 

 

 

 

 

 

Independent Türkçe, Artı Gerçek, AA
 

DAHA FAZLA HABER OKU