Altun: Kanal İstanbul, Türkiye'nin milli egemenlik haklarını tahkim edecek bir proje

Emekli amirallerin bildirisiyle ilgili açıklamalarda bulunan Altun, konuya ilişkin soruşturma yürüldüğünü belirterek, "Bildirinin arkasında kimlerin olduğu, neye hizmet ettiği ortaya çıkacak" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, TRT Haber'de katıldığı programda 104 emekli amiralin bildirisiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin siyasi hafızasında bu konuda çok olumsuz örneklerin olduğunu söyleyen Altun, "Biz bu anlamda gerçekten bu darbeci zihniyetleri iyi tanıyoruz. Bunların nasıl yönlendirildiklerini de biliyoruz. Dün sayın Cumhurbaşkanımız net ifade ettiler. Burada herhangi bir şekilde muhalefetin iddia ettiği gibi bir ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilecek bir yaklaşım yok" dedi.

Başka hiçbir ülkede bunun bir örneğinin olamayacağını da savunan Altun, "Dünyanın neresine giderseniz gidin, bu bildiriyi o ülkenin diline çevirin, altına o ülkenin emekli amirallerinin isimlerini yazıp gece yarısı yayınlayın bakalım o ülke eğer demokratik bir ülke ise nasıl bir tepki ile karşı karşıya kalınıyor" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Bu organizasyonun arkasında kimlerin olduğu ve neye hizmet ettiği ortaya çıkacak"

Söz konusu bildirinin bir "vesayet" bildirisi olduğunu belirten ve bunu suç olarak değerlendirdiklerini söyleyen Altun, bu konuda bir soruşturma yürüldüğünü hatırlatarak, "Soruşturma ilerledikçe bu organizasyonun arkasında kimlerin olduğu ve neye hizmet ettiği ortaya çıkacak" ifadesini kullandı.

Altun şöyle devam etti:

Herşeyden önce 104 tane emekli amiralin bir araya gelip böyle tehditvari bir metin kaleme alması ve ülkenin siyasetine dizayn vermeye çalışması asla ve asla kabul edilemez. Bu adım bizim şerefli ordumuzu silahlı kuvvetlerimizi zan altında bırakmaya yönelik bir girişimdir. Bunu asla kabul etmiyoruz. Bugün itibarıyla baktığımızda emekli amiral olarak imza atan kişilerin bunu en başta görmeleri gerekirdi. Deniz Kuvvetleri'miz Cumhuriyet tarihimizde hiç olmadığı kadar büyük başarılara imza attı. Gururlanmaları gereken bir dönemde süreci tersine döndürme çabası var. Bu vesayet bildirisinin amacı Türkiye'yi yolundan döndürmektir. 

Altun; Kanal İstanbul'un Türkiye'nin milli egemenlik haklarını tahkim edecek bir proje olduğunu savunarak, "Gerçek anlamda Atatürkçü olanlar bunu görür. Bu yönüyle baktığımızda biz sözüm ona kendilerini anti emperyalist olarak adlandıranların emperyalistlerin maşası olduklarını da görüyoruz" diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU