Gözaltındaki emekli amirallerin avukatı: Nezarethanede şartlar çok kötü, ağlayarak döndüm

Avukat Şule Nazlıoğlu Erol emekli amirallerin yaptığı açıklamanın "bildiri" olmadığını vurgulayarak, "Bunun altını çiziyorlar bir kere. Sadece duyurudur" diye konuştu

Fotoğraf: Twitter

Gözaltındaki emekli amirallerin avukatlarından Şule Nazlıoğlu Erol, 10 emekli amiralin Terörle Mücadele Şubesi’nin nezarethanesinde tutulduğunu anlatırken, “Şartlar çok kötü. Oradaki manzarayı görünce ofise ağlayarak döndüm" diye konuştu.

Avukat Celal Ülgen'in gözaltındaki amiraller hakkında "Metni imzaladık ama biz yazmadık, hazırlayan Ergün Mengi" şeklindeki açıklamasını da doğru bulmadığını belirten Erol, soruşturmanın selameti açısından şimdilik buna ilişkin bilgi veremeyeceğini kaydetti.
 
"Sabah 6’da ev basmaları doğru değil"

Ankara Gazetecisi sitesinden Alican Uludağ'ın haberine göre; gözaltındaki 10 kişiden 5’nin Balyoz davasında tutuklu yargılanıp beraat ettiğini anımsatan Erol, savcılığın ifadeye davet ettiği 4 kişinin Çarşamba günü emniyete geleceğini, ifadelerin Çarşamba günü alınabileceğini, Perşembe de adliyeye sevk olabileceğini kaydetti.

Amirallerin sabah saatlerinde gözaltına alınmasını eleştiren Erol, “Bu doğru bir uygulama mı? Sabah 6’da ev basmaları doğru mu? Asla! Adil yargılanma açısından bunu kabul etmiyoruz. Bu insanlar kaçacak kişiler değil. Çağırdığınızda kendileri zaten gelir” ifadesini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Amiraller: Bildiri değil, duyuru

Avukat Erol, yapılan açıklamanın “bildiri” olmadığını vurgulayarak, “Bunun altını çiziyorlar bir kere. Sadece duyurudur” dedi. Bunun altında sadece imzalarının olduğunu anımsatan Erol, “İçerik yanlış mı? Ülke çok ciddi bir süreçten geçiyor. Bugün konuşmayacaklar da ne zaman konuşacaklar” diye sordu.

Suçlama konusu TCK’nin 316/1 maddesindeki atılı “Suç için anlaşma” suçunun unsurları olmadığını ifade eden Erol, “Kanun elverişli vasıtalardan bahsediyor. Emekli insanlar hangi elverişli vasıtasıyla yapacaklar. Artık her sıkıntıda darbe söylentisi çıkarılıyor” dedi.

"Tecrübesinden yararlanacağınız insanları gözaltında tutuyorsunuz"

Avukat Erol, gözaltındaki emekli amirallerin tutulduğu konuşların nasıl olduğuna ilişkin soruya ise şu yanıtı verdi:

Şuan TEM’de nezarethanede tutuluyorlar. Şartlar çok kötü. Önce üçer kişi tutuluyordu, ancak koronavirüs nedeniyle itiraz ettik. Şimdi ikişerli şekilde kalıyorlar. Orada gördüğüm manzara nedeniyle ofise ağlayarak döndüm. Kaldıramıyorum böyle görüntüleri. Tecrübesinden yararlanacağınız insanları gözaltında tutuyorsunuz.

Cem Gürdeniz'in eşinden açıklama

Gözaltına alınan Cem Gürdeniz'in eşi Rengin Gürdeniz de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Şunu hassasiyetle vurgulamak isterim ki eşim #cemgurdeniz in avukatı Şule Nazlıoğlu Erol dur bu konuda yorum yapma yetkisi ondadır. Bilginize" ifadelerini kullandı.

 

Celal Ülgen ne demişti?

Avukat Celal Ülgen Halk TV'de Şirin Payzın'ın Kadri Gürsel ve Emin Çapa ile birlikte hazırladığı 'Sözüm Var' programında yaptığı açıklamada emekli amirallerin "Metni imzaladık ama biz yazmadık, hazırlayan Ergun Mengi" dediğini aktarmıştı.

 

 

ankara gazetecisii Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU