Bahçeli’den 104 amirale: Suç işlemişlerdir, cezasız kalamaz, kalmayacaktır

Emekli amirallere yönelik yaptırım taleplerini tekrar dile getiren MHP lideri, “4 Nisan bildirisinin görünmeyen imzası Kılıçdaroğlu’na aittir” iddiasında bulundu

Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Montrö Sözleşmesi ve "sarıklı-cübbeli general" konularında bir bildiri hazırlayan 104 emekli amiral hakkında sert açıklamalarda bulundu. MHP lideri, emekli askerlerin suç işlediklerini, bu suçun cezasız kalamayacağını ifade ederken "Bunları deniz nasıl tutuyorsa hukuk da öyle tutmalı cüretlerinin bedelini ödemeliler. Gece yarısı bildirisi neyin nesi? Bu çağrı bal gibi darbe çağrısıdır" diye konuştu. Bahçeli, emekli askerlerin eleştirileri konusunda CHP’yi de suçlayarak “4 Nisan bildirisinin görünmeyen imzası Kılıçdaroğlu’na aittir” görüşünü savundu.

MHP lideri Bahçeli, partisinin grup toplantısında emekli amirallerin bildirisinde yer alan Montrö Sözleşmesi konusu hakkında "Montrö Boğazlar Sözleşmesi, Lozan Antlaşması’nın tamamlayıcı bir halkası, ayrılmaz bir parçasıdır. Aynı zamanda bizim kırmızı çizgimiz, Karadeniz’in barış ve istikrar güvencesidir" dedi.


 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Bal gibi darbe çağrısı"

MHP lideri, sözlerinin devamında 104 emekli amirale sert ifadelerle tepki gösterdi ve şunları söyledi:

Vehimlerinin ve gizli emellerinin esiri olan 104 emekli amiral Türk demokrasi tarihinin kara bir lekesidir. Bu lekeyi temizlemek demokrasinin, hukukun ve milli iradenin tarihe karşı namus, şühedaya da vefa borcudur.

Söz konusu muhtıra emeklilikle canı sıkılan, aksiyon arayan bir grup meczubun işi değildir. Bunları deniz nasıl tutuyorsa hukuk da öyle tutmalı cüretlerinin bedelini ödemeliler. Gece yarısı bildirisi neyin nesi? Bu çağrı bal gibi darbe çağrısıdır. Bu bildiri demokrasiyi hedef alan torpidodur. Bu bildiri hukuk gaspı milli iradeye doğrultulmuş silahtır.

Darbe heveslileri, bildiri başında zaman öldüren hayasızlar, muhtıracı münafıklar, elindeki silahı millete çevirmeyi aklından geçiren vatansızlar önce bizim bedenimizi çiğnemek mecburiyetindedir. Ve böylesi bir an geldiğinde ya şerefimizle şehit oluruz ya da şerefsizleri birer birer toprağa gömeriz.

"Hesap verme vakti geldi"

Emekli amiraller hakkında yaptırım talebini tekrarlayan Bahçeli, "Şimdi bu bildiriye imza atanların hesap verme vakti gelmiştir. İbreti alem için, 104 emekli amiralin rütbeleri sökülmelidir. Emeklilik hakları ellerinden alınmalı, emekli maaşları kesilmelidir. Bildiriyle ilgili adli ve idari soruşturma derinleştirilerek tekemmül ettirilmelidir" diye konuştu.

"İmza Kılıçdaroğlu'na ait"

Bildiri konusunda ana muhalefeti suçlayan Bahçeli, “CHP yönetimi bir kere daha demokrasiyle ters düşmüştür. Bir kez daha darbe hasreti çeken çapulcularla birleşmiştir. 4 Nisan bildirisinin görünmeyen imzası Kılıçdaroğlu’na aittir” ifadelerini kullandı.

AYM çıkışı

HDP'ye açılan kapatılma davası üzerinden Anayasa Mahkemesi (AYM) eleştirilerini tekrar gündeme getirdi ve "Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan, 17 Mart 2021 tarihinde Anayasa Mahkemesi’ne gönderilen HDP’nin temelli kapatılması hakkındaki iddianame eften püften bahanelerle 31 Mart 2021 Çarşamba günü iade edilmiştir" dedi.

Bu durum üzerinden AYM'nin kapatılması gerektiği görüşünü bir kez daha belirten Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

Anayasa Mahkemesi’nin mevcut haliyle milletimizin vicdanında karşılığı yoktur ve Mahkeme Başkanı’nın tarafsızlığı söz konusu değildir. Bu mahkemenin kapısına kilit vurularak yeni baştan yapılandırılması bir adalet, siyaset ve demokrasi sorumluluğudur. Anayasa Mahkemesi bugünkü haliyle devam edemez, inandırıcılığından ve güvenirliğinden bahsedilemez. Türk milleti yeni ve tarihi özelliklerine uygun bir yüksek mahkeme kurmaya muktedirdir, buna da hakkı vardır.

"Alayının sözlerini not ediyoruz"

Bahçeli'nin konuşması sırasında kullandığı "Anayasa Mahkemesi’nin kapatılmasıyla ilgili teklifimizi sulandırmaya çalışanları, bu görüşümüzün yalnızca bizi bağlayacağını ifade edenleri şaşkınlıkla izlediğimizi, alayının sözlerini not ettiğimizi, sırası geldiğinde önlerine koyacağımızı herkesin bilmesinde yarar olacaktır" ifadeleri dikkati çekti.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU