AK Parti Sözcüsü Çelik: Bildirinin tek hizmet etmediği şey, Türkiye'nin demokrasisi, sivil siyasetidir

Çelik, bildirinin neye hizmet ettiğini bildiklerini kaydetti

Fotoğraf: AA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik 104 emekli amiralin imzaladığı bildirinin neye hizmet ettiğini bildiklerini ifade ederek, “Tek hizmet etmediği şey, Türkiye Cumhuriyeti'dir, Türkiye'nin demokrasisi, sivil siyasetidir” dedi.

Bazı emekli amirallerin açıklamasına ilişkin değerlendirmede bulunan Çelik, şunları kaydetti:

MYK'miz kayıtsız ve şartsız bir şekilde bu bildiriye karşıdır. Bildirinin neye hizmet ettiğini biliyoruz. Tek hizmet etmediği şey, Türkiye Cumhuriyeti'dir, Türkiye'nin demokrasisi, sivil siyasetidir. Bunların yazılımında demokrasi bir virüstür, muhtırayı ise bir aşı olarak kabul ederler.

“Böylesi bir bildiri karşısında, 'Buna bu kadar tepki vermeye ne gerek var' diye konuşanlar esasında geçmişteki geleneği sürdürerek demokratik iklimi zehirleme teşebbüsünün bir parçası haline geliyorlar” ifadelerini kullanan Çelik, “Muhtıra siyasetinin ve muhtıra gazeteciliğinin mutasyona uğramış biçimiyle karşı karşıyayız. Örgütlü bir kötülük olduğunu ifade ediyorum. Sessiz kalsaydık adı muhtıra olacaktı, sessiz kalmayınca 'ifade hürriyeti' diyerek bunu meşrulaştırmaya çalışıyorlar” diye konuştu.

Çelik şöyle devam etti:

Yaptıkları hizmetlerle anılmaları gerekirken, bu şekilde anılacak bir tavır içerisine girmeleri kendi itibarlarına yönelik suikasttır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU