SP'li Bülent Kaya: İktidar ardı ardına suni gündem başlıkları üretmektedir

Kaya, "Bu perişan halin tek sorumlusu var o da ülkeyi yöneten iktidardır" dedi

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya gündemdeki konulara ilişkin düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

İktidarın seçimleri kazanmak için Türkiye'yi "bilerek ve isteyerek derin bir bunalıma sürüklediğini" kaydeden Kaya, "İktidar milletimizin gerçek gündem başlıkları konuşulmasın diye, ardı ardına suni gündem başlıkları üretmektedir" diye konuştu.

Kaya, bir araştırmanın sonuçlarına göre son bir yıllık gıda enflasyonunun yüzde 40'ı bulduğunu belirterek, "2020 yılında elektriği kesilen abone sayısı 3,7 milyondur. İşsizlik, geçim sıkıntısı, hayat pahalılığı, ardı ardına gelen zamlar, ciddiyetsiz 'aç-kapa' pandemi yönetiminin sonucu olarak mağdur olan esnafımız ve çalışanları... Türkiye'nin her geçen gün artan dış borcu ve bütçesinden faize ayırdığı devasa paralar.. Yolsuzluklar ve bunun neden olduğu derin yoksulluk.. Güzel bir türkümüzde geçen ifadesiyle; "dert bir değil, elvan elvan.." diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Bir gecede fakirliğimiz katlandı ama iktidarın umurunda olmadı"

Kaya şu ifadelerle devam etti:

Şimdi açıkça sormak istiyorum bu iç karartan tablonun müsebbibi kim? Sanayicimiz, çiftçimiz, esnafımız mı? Ay sonunu zor getiren, memurumuz, emeklimiz, işçimiz mi? Çok açık bir şekilde cevap vermek gerekirse; bu perişan halin tek sorumlusu var o da; ülkeyi yöneten iktidardır, iktidarın meselelere yanlış yaklaşımı, keyfi yönetim anlayışıdır. Allah aşkına bir ülkenin en az 5 yıl görevde kalması hukuken sabit kılınmış Merkez Bankası Başkanı sürekli değişir mi? 2 yılda 4 başkan değiştirildi. Sanki yaşanan kötü gidişatın sorumlusu MB Başkanıymış gibi önce faizleri düşürmedi diye başkan görevden aldılar sonra da faiz arttıracak adamları bulup yine kendileri tayin ettiler. Son değişikliğin bu ülkeye yüklediği külfet doların gecelik 1 lira artışı ile 435 milyar liralık yük olmuştur. Bir gecede fakirliğimiz katlandı ama bu vahim durum iktidarın umurunda dahi olmadı

"Geçim İttifakı" kampanyası


Kaya, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun cumartesi günü açıkladığı "Geçim İttifakı" kampanyasının da kamuoyunda yankı bulduğunu belirtti.  Kaya, "Onlar seçim diyecek; biz geçim diyeceğiz. Onlar oy hesapları yapacak; biz çarşı-pazarda can yakan hesabı gündeme taşıyacağız" diye konuştu.

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU