Disneyworld'e gitmek için 120 bin TL harcadı kapıda ateşini ölçtürmeyince gözaltına alındı

"Kovid-19 çok ciddi bir şey ama ailemle tatilim de öyle"

Ziyaretçi, kendisini gözaltına alan güvenlik görevlilerine "Dışarıya atmadan ateşimi ölçtürseniz olur mu?" diye sordu (AP)

ABD'nin Florida eyaletinde bir ziyaretçi, Disney tema parkına giriş sırasında koronavirüs tedbirleri kapsamında ateş ölçümü yaptırmadığı için gözaltına alındı.

Orange County Şerifliği'nin raporuna göre parktaki güvenlik görevlileri, 13 Şubat'ta ateş ölçümü yaptırmadan içeri giren Kelly Sills'i uyararak dışarı çıkmasını istedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çıkan tartışmada Louisiana eyaletinden gelen 47 yaşındaki ziyaretçi, güvenlik görevlilerine bağırarak dışarı çıkmayacağını söyledi.

Ekiplerse, ziyaretçiye dışarı çıkmazsa izinsiz şekilde özel mülke girdiği gerekçesiyle gözaltına alınacağını söyledi. Fakat Sills güvenlik görevlilerine direnmeyi sürdürerek tatili sırasında çok fazla para harcadığını ve kendisini dışarı atmaya hakları olmadığını söyledi.

Güvenlik görevlilerinden birinin üniformasındaki kameraya kaydedilen görüntülerde Sills'in, ekiplere "15 bin dolar (yaklaşık 120 bin TL) ödedim. 15 dolar ödediysem beni izinsiz giriş yapmakla suçlayamazsınız" dediği görülüyor.
 


Ekipler, direnmeye devam eden ziyaretçiyi kelepçeleyerek dışarı çıkardı. Olayla ilgili çıktığı duruşmada Sills, suçsuz olduğunu savundu. Ziyaretçinin avukatıysa olayla ilişkili herhangi bir yorum yapmadı.

Daha sonra Washington Post'un kendisiyle iletişime geçtiği Sills, aslında ateş ölçümü yaptırmakla ilgili bir sorunu olmadığını fakat olay günü farkında olmadan parka çıkış kapısından girdiğini iddia etti.

Ailesiyle çıktığı 5 günlük gezinin ilk gecesinde gözaltına alınan Sills, çok sık tatile çıkamadığını, otel, uçak masrafları ve Disney'e girişe epey para harcadığını belirtti.

Ziyaretçi, parkta yaşanan tartışmada güvenlik görevlisi yöneticisinin gerginliği tırmandırdığını savunurken, tüm gün gezdikten sonra yorgunluktan "biraz asabi" davrandığını da kabul etti.

Ayrıca Sills, Disney'deki güvenlik görevlilerini mafya ve Nazilere benzetti.

Ziyaretçi "Kovid-19 çok ciddi bir şey ama ailemle tatilim de öyle" dedi.



Independent Türkçe, Washington Post, Tampa Bay Times

DAHA FAZLA HABER OKU