Saba Tümer, kahkahasını 90 bin liraya sattı

NFT yoluyla satılan kahkaha için 90 bin lira ödendi. Tümer, geliri sosyal yardımlaşma için bağışlayacağını açıkladı

Fotoğraf: Twitter

Sunucu Saba Tümer, daha önce de sigortalattığı kahkahasını 90 bin TL'ye sattı.

Saba Tümer, son zamanlarda birçok ünlü ismin NFT yolu ile satışa çıkardığı şeylere bir yenisini ekledi. Meşhur kahkahasını sattığını duyuran Saba Tümer, satışından 90 bin TL elde ettiğini yazdı.

Bu bilgiyi takipçileriyle sosyal medya platformu Instagram'dan paylaşan ünlü sunucu, şu ifadeleri kullandı:

Dünyada bir ilk. Kahkaham #nft olarak rekor bir fiyata satıldı. Sevgili İzzet Pinto 90 bin TL ödedi... Ben de bu parayı eşit olarak Darüşşafaka, Tohum Otizm Vakfı ve 10 bin fidanla 'Kahkaha Korusu' yaptırmak için bağışlıyorum. Bağışlar gerçekleşince dekontları story bölümünde paylaşacağım.

Dünyanın önde gelen bağımsız TV içerik dağıtıcısı olan Global Agency’nin kurucusu olan İzzet Pinto, gazeteci Cüneyt Özdemir’in paylaştığı bir tweeti de NFT yoluyla 10 bin dolara satın almıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

NFT nedir?

İnternette en fazla izlenen videoları, çok güldüğünüz bir GİF'i, bir fotoğrafı, dijital ortamda üretilmiş bir sanat eserini düşünün… Şimdi de internette herkesin ulaşabildiği, hatta bilgisayarına indirebildiği bu içeriklerin mülkiyetinin sizde olduğunu düşünün. Tebrikler, dijital sertifika gibi işlev gören NFT ile tanıştınız.

İngilizce "Non-Fungible Token", yani "bölünemeyen, aynısından bir daha üretilemeyen dijital değer" anlamına gelen NFT, özünde "sahip olma güdüsünün" kripto dünyasına girmiş hâli. 

Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyesi İsmail Hakkı Polat, 19 Mart'ta BloombergHT'ye yaptığı açıklamada NFT'nin Türkçe'de direkt bir karşılığı olmadığını ancak "mülkiyet sertifikası" olarak çevrilebileceğini söylüyor. 

Polat'a göre bugün herkesin ulaşabildiği dijital içeriklere binlerce dolar vermenin arkasındaki neden, futbolcu kartlarını biriktirmeye iten dürtüyle aynı: Koleksiyonerlik. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU