Birleşik Krallık'ta Oxford-AstraZeneca aşısı olan 7 kişi hayatını kaybetti

Yapılan açıklamada, aşıyı olan 18,1 milyon kişinin 30'unda kan pıhtısı geliştiği belirtildi

Fotoğraf: Reuters

Birleşik Krallık'ta, Oxford-AstraZeneca'nın yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirdiği aşının bazı hastalarda kan pıhtılaşmasına neden olduğu bildirildi. 

Birleşik Krallık, İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumundan (MHRA) yapılan açıklamada, aşıyı olan 18,1 milyon kişinin 30'unda kan pıhtısı geliştiği ve bu kişilerden 7'sinin 24 Mart itibarıyla öldüğü kaydedildi.

Şu anda kan pıhtıları ile Oxford-AstraZeneca aşısı arasında bir bağlantı olduğunu gösteren hiçbir kanıt bulunmadığı ve aşının faydalarının herhangi bir riskten ağır basmaya devam ettiği belirtildi.

Ölümler ve aşı arasında bir bağ olup olmadığı veya vakaların tesadüfü gelişip gelişmediğini belirlemek için araştırmaların devam ettiği açıklandı.

Ülkede, 9 Aralık-21 Mart arasında 15,8 milyon ilk, 2,2 milyon da ikinci doz Oxford-AstraZeneca aşısı uygulandığı bildirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hollanda aşının kullanımını durdurdu

Hollanda'da ise, söz konusunun aşısının kullanımı tamamen durduruldu.

Hollanda medyasında çıkan haberde, belediyelere bağlı Sağlık Hizmetleri Birliği (GGD GHOR) yetkilisi, gelen raporlardaki yan etkiler ve ölümler sebebiyle AstraZeneca aşısının kullanımının tamamen durdurulduğunu açıkladı.

AstraZeneca aşısı randevularının iptal edildiği belirtilen haberde, diğer Pfizer/BioNTech aşısının uygulanmaya devam edileceği aktarıldı.

Bazı Avrupa ülkeleri, kanda pıhtılaşmaya yol açtığı gerekçesiyle söz konusu aşının kullanımını askıya almış veya yaşa göre sınırlandırmıştı.

 

Independent Türkçe, AA
 

 

DAHA FAZLA HABER OKU