Eski FBI ajanından sanal flörtte beden dili tavsiyeleri

Emekli ajan Navarro'ya göre iyi bir ilk izlenim oluşturmak önemli

İnternette tanışarak ilişkiye başlayanların sayısı pandemi döneminde daha da arttı (Reuters)

Pandemide fiziksel mesafelerin büyümesiyle internette tanışan ve flört edenlerin sayısı da son dönemde arttı. Beden dili uzmanları sanal flörtte ilk izlenimin çok önemli olduğunu belirtirken, birçok kişi internetten gerçek bir ilişki kurmanın çok zor olduğunu düşünüyor.

Emekli FBI ajanı ve Be Exceptional: Master the Five Traits That Set Extraordinary People Apart (İstisnai ol: Sıra Dışı İnsanları Diğerlerinden Ayıran Beş Özellikte Uzmanlaşmak) kitabının yazarlarından Joe Navarro, video görüşmelerde karşıdaki kişinin beden dilinden çıkarılabilecek pek çok şey olduğunu söylüyor.

Yüz yüze görüşmelerde el hareketleri, derideki ve dudak rengindeki değişimler gibi ayrıntıların görülebildiğine dikkat çeken Navarro, başarılı bir sanal flört için uygulanılabilecek yöntemleri söyle sıralıyor:

İyi bir ilk izlenim oluşturmak önemli

Sanal ilişkiye adım atarken yapılması gerekenlerden biri video boyunca elleri göstermek. Navarro'ya göre, insanlar birbirinin ellerini görmeye dair temel bir gereksinim hisseder, bu nedenle konuşurken el hareketlerini sık sık kullanmak iyi bir izlenim sağlayacaktır.

Ayrıca aynı beden dilini kullanmak, örneğin aynı pozisyonda oturmak ve baş sallama gibi hareketleri tekrarlamak da karşınızdaki kişiden hoşlandığınızı gösteren işaretlerden biri olacaktır.

ABD'li beden dili uzmanı Lillian Glass da, içten davranmanın ve ilgi çekmek yerine ilgi göstermenin önemli olduğunu vurguluyor. Glass, "Bu sizin açınızdan sahici olmak ve oyun oynayıp zaman kaybetmemek için bir şans, böylece sizin için mükemmel kişiyi bulabilirsiniz" diyor.

Aydınlık ve temiz bir arka plana bir yerde konuşmanın da önemli olduğunu kaydeden Glass, yeterli ışık yoksa portatif bir aydınlatmaya yatırım yapılmasını tavsiye ediyor.

Karşınızdaki kişinin sizden hoşlandığını nasıl anlarsınız?

Eski FBI ajanı Navarro, karşıdaki kişinin sizden hoşlanıp hoşlanmadığını beden dilinden nasıl anlayabileceğinize dair şunları söylüyor:

Karşısındaki kişiden hoşlanan biri başını ona doğru eğer. Gerçekten beraberken rahat hissettiğimiz kişilere boynumuzu gösteririz.

Navarro'ya göre kıyafetleri ve saçı sürekli düzeltmeye çalışmak da ilginin bir göstergesi.

Glass ise, sürekli gülümsemenin iyi bir işaret olduğunu belirtiyor.

Görüştüğünüz kişinin doğru insan olmadığını gösteren işaretler

Sanal flört görüşmeleri her zaman beraberlikle noktalanmıyor. Navarro'ya göre karşıdaki kişinin sık sık kaşını çatması, söylenenlerden pek de etkilenmediğinin bir göstergesi olabilir.

Ayrıca yeterli göz teması kurmamak, sık sık başka yerlere bakmak ve dinlemiyormuş gibi görünmek de karşısındaki kişiden hoşlanmayan insanların sık tekrarladığı davranışlar.

Boynun alt bölgesine dokunmak ve boynu tutmak stresli ruh halinin ya da rahatsızlığın bir yansıması olabilir. Navarro, "Birine 'Şu anda başka biriyle beraber misin?' diye sorduğumda bu hareketi yapıyorlarsa nedenini merak ederdim" diyor.


Independent Türkçe, CNN

DAHA FAZLA HABER OKU