Erol Bulut: Böyle erken bir ayrılık beklemiyordum

Fenerbahçe'de görevine son verilen Erol Bulut'un ayrılığın ardından yakın çevresine açıklamalarda bulunarak, "Dostça vedalaşarak ayrıldık. Fenerbahçe’nin başarılı olmasını çok isterim, inşallah olurlar" dediği öne sürüldü

Erol Bulut / Fotoğraf: AA

Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'de sezon başında takımın başına getirilen ve şampiyonluk yarışında Beşiktaş ve Galatasaray'ın gerisinde kalınmasının ardından görevine son verilen teknik direktör Erol Bulut'un yakın çevresine açıklamalar yaptığı ileri sürüldü.

Milliyet'te yer alan habere göre Beşiktaş derbisi sonrası Fenerbahçe ile yolları ayrılan Erol Bulut, veda sürecini yakın çevresiyle paylaştığı belirtildi.

Sarı-lacivertli takımı 59 puanla ligde 3. sırada bırakan Bulut'un özellikle şampiyonluk yarışındaki şanslarının devam ederken ayrılmasına dikkat çektiği aktarıldı. 

"Böyle erken bir ayrılık beklemiyordum"

Süper Lig'in bu sezon 21 takımla oynandığını ve son 4 yıldaki en iyi puan ortalamasını yakaladıklarını hatırlatan Bulut'un, şöyle konuştuğu bildirildi:

Böyle erken bir ayrılık beklemiyordum. Görevi bıraktığımız şu zamana bakarsak Fenerbahçe halen daha şampiyonluk yarışının içinde ve uzun bir süre sayılabilecek 10 hafta var. Fenerbahçe'yi şampiyonluk yarışının içinde tutmaya çalıştık ve tuttuk. Puan ortalamamıza bakılırsa da son 4 yılın en iyi puan ortalamasını yakalamışız. 30 haftaların ortalamalarına baktığınızda son 4 yılın en iyisiyiz.

"Deplasmanda tarihi sonuçlar aldık"

Sarı-lacivertli ekibin bu sezon deplasmanlarda tarihi skorlar alındığını kaydeden Bulut'un, "Bir dönem yakaladığımız galibiyet serisi de vardı. Ama şanssız sakatlıkları çok arka arkaya yaşadık" dediği belirtildi.

"2 ya da 3 transferde benim isteğim oldu"

Bulut'un, bu sezon yapılan 24 transfer için şu görüşü aktardığı savunuldu:

Biz zaten göreve başladığımızda belli transferler gerçekleşmişti. 2 ya da 3 transferde benim ve ekibimin direkt isteği vardı ama onun dışında zaten belli bir liste vardı, ona göre transferler yapıldı. Buna karşın her zaman diyorum iyi futbolculardan oluşan iyi bir kadromuz vardı. Bu kadroyla da hep zirve yarışının içerisindeydik. Kalan 10 haftada da elimizden geleni yapardık.

"Dostça, vedalaşarak ayrıldık"

Haberde ayrıca, Bulut'un sezon sonunda Fenerbahçe'yi şampiyon görmek istediği vurgulanarak, şu yorumun yapıldığı bildirildi:

Kavgalı ya da kötü ayrılmadık. Dostça vedalaşarak ayrıldık. Fenerbahçe'nin başarılı olmasını çok isterim, inşallah olurlar. Şampiyonlukları beni mutlu eder.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fenerbahçe ile 30 Süper Lig maçında 18 galibiyet gördü

Alanyaspor'daki başarılı performansı dikkate alınan Erol Bulut, sezon başında Fenerbahçe'de göreve getirildi.

18'i sezon başında olmak üzere aralarında Mesut Özil, İrfan Can Kahveci, Jose Sosa, Nazım Sangare, Caner Erkin, Gökhan Gönül, Osayi Samuel, Mbwana Samatta'nın da olduğu toplam 22 transfer ile şampiyonluğun en büyük favorisi olarak gösterilen Fenerbahçe'de sürpriz kayıplar işleri zora soktu.

Özellikle iç sahada alınan başarısız sonuçların ardından sarı-lacivertli kulüp, Erol Bulut ile yolları ayırıp göreve sportif direktör Emre Belözoğlu'nu getirme kararı aldı.

Sarı-lacivertliler, Bulut yönetiminde 30'u Süper Lig olmak üzere toplam 34 resmi maça çıktı. 

Türkiye Kupası'nda Sivas Belediye, Karacabey Belediye ve Kasımpaşa'yı turnuva dışına iten Fenerbahçe, çeyrek finalde karşılaştığı Başakşehir'e 2-1 yenilerek organizasyona veda etti.

Bulut yönetiminde Süper Lig'de ise 30 karşılaşmaya çıkan Fenerbahçe, 18 galibiyet, 5 beraberlik ve 7 mağlubiyet elde etti. Söz konusu müsabakalarda rakip fileleri 54 kez havalandıran Bulut'un öğrencileri, kalesinde 31 gol gördü.

Erol Bulut'un görevine son verilmesinin ardından sportif direktör Emre Belözoğlu, takımın başına getirildi.

Kariyerinin ilk antrenörlük deneyimini yaşayacak Belözoğlu, Fenerbahçe'de Ali Koç'un başkanlığı dönemindeki 6. teknik direktör oldu.

 

Independent Türkçe, Milliyet

DAHA FAZLA HABER OKU