Ayhan Sefer Üstün: Gelecek Partisi seçimlere girmeye hukuken hak kazandı

YSK’nın geçtiğimiz gün açıkladığı 6 Haziran’da yapılacak ara seçimlere girebilecek 19 parti arasında Gelecek Partisi yer almamıştı

Gelecek Partisi Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Ayhan Sefer Üstün, partilerinin bugünden itibaren seçimlere girmeye hak kazandığını açıkladı / Fotoğraf: Twitter

Ahmet Davutoğlu liderliğinde 12 Aralık 2019 tarihinde kurulan ve 1  Kasım 2020 tarihinde 1. Olağan Büyük Kongresi’ni gerçekleştiren Gelecek Partisi’nin bugünden itibaren yapılacak her türlü seçime girmeye hukuken hak kazandığı, ve bu durumun YSK tarafından yapılan toplantıda da teyit edildiği açıklandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Konuya ilişkin bir basın açıklaması yayınlayan Gelecek Partisi Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Ayhan Sefer Üstün, “Hayırlı uğurlu olsun” başlığı ile şu ifadeleri kullandı:

"Gelecek Partisi Türkiye’de korku ikliminin hakim olduğu, otoriterleşmenin arttığı, ülkenin yönetilemediği bir anda 12.12.2019 tarihinde milletimize yeni bir umut olarak kurulmuştur. Kuruluşundan sonra siyasi tarihimizde ender görülebilecek bir şekilde Anadolu ve Trakya’da çok kısa bir sürede teşkilatlanmış, il ve ilçe kongrelerini gerçekleştirerek, 01.11.2020 tarihinde 1. Olağan Büyük Kongresi’ni başarıyla yapmıştır.

Böylece partimiz Siyasi Partiler Kanunu’nun 36. maddesinde zikredilen “siyasi partilerin seçimlere katılabilmesi için illerin en az yarısında oy verme gününden en az 6 ay evvel teşkilat kurmuş ve Büyük Kongresini yapmış olması” şartını yerine getirmiştir.

Partimizin seçime girme şartlarını sağladığı partimizin tuttuğu kayıtlardan, İlçe Seçim Kurulları kongre evraklarından ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın siyasi partiler için tuttuğu sicilden anlaşılmıştır. Bu husus Yüksek Seçim Kurulu’nun bugün yapmış olduğu toplantıda teyit edilmiş ve karar altına alınmıştır.

Gelecek Partisi bugünden itibaren yapılacak her türlü seçime girmeye hukuken hak kazanmıştır”

 

19 parti arasında yer almamıştı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK),  30 Mart’ta yaptığı toplantıda Afyonkarahisar Sinanpaşa İlçesi Güney Beldesi'nde 6 Haziran 2021'de yapılacak ara seçimler nedeniyle seçime girebilecek siyasi partilerin listesini güncellemişti.

Buna göre, DEVA ve Sol Parti seçime girmeye hak kazanırken, Gelecek Partisi seçime girmeye hak kazanan partiler arasında yer almamıştı.

YSK’nın ara seçimlere girtmeye hak kazandığını açıkladğı 19 siyasi parti şöyleydi:

Adalet ve Kalkınma Partisi, Anavatan Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrasi ve Atılım Partisi, Demokrat Parti, Demokratik Sol Parti, Genç Parti, Halkların Demokratik Partisi, Hür Dava Partisi, İyi Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Muhafazakar Yükseliş Partisi, Saadet Partisi, Sol Parti, Türkiye Kominist Partisi, Vatan Partisi, Yeniden Refah Partisi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU