Sırtında yüzlerce yavrusuyla kocaman bir kurt örümceği görüntülendi

Ürpertici keşif Avustralya'da, Yeni Güney Galler'de, çim biçerken gerçekleşti

Bahçe kurdu örümceği 100'den fazla yavrunun barındığı kuluçkasını korumak amacıyla sırtında taşır (AFP)

Çimlerini biçen bir kadın, çimlerin arasında sırtına yapışmış yüzlerce bebeğiyle birlikte gizlenen kocaman siyah bir örümcek gördüğünde şoke oldu.

News.com.au'ya göre Jo Forbes, eklembacaklının fotoğrafını Avustralya'nın Yeni Güney Galler eyaletindeki Cobargo kasabasında çekti ve "Avustralya örümcek tanılama sayfası" adlı Facebook grubuna yükleyerek örümceğin hangi tür olduğunu sordu.

Kadın, gönderisinde “Bu örümceği çimleri biçerken sırtında çok sayıda bebek örümcekle buldum. Zarar görmeyeceği bir yere taşıdım, sonra başka bir fotoğraf çekmek için geri döndüğümde tüm bebekler gitmişti. Lütfen biri benim için türünü belirleyebilir mi?" diye yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Forumdaki kullanıcılar yavrularını korumak amacıyla bu şekilde taşıyan az sayıda örümcekten biri olan hayvanı hızla tanımladı ve dişi kurt örümceği olduğunu söyledi.

Sürece destek verenlerden biri "Daha spesifik olarak, Lycosidae kurt örümcekleri familyasından Tasmanicosa sp" açıklamasını yaptı.

Gönderiyi gören amatör araknologların çoğu fotoğraflar karşısında fazlasıyla memnun olurken diğerleri dehşete kapıldığını itiraf etti.

Bir kullanıcı “Kahretsin, her tarafıma sürünecek 300 bebeği olmasa bile korkutucu. Titreyip kollarımı silmeme neden oldu” diye yazdı.

Kurt örümceğinin zehirli olduğu fakat öldürücü olmadığı ve kışkırtılmadığı sürece insanlara tehlike teşkil etmediği biliniyor.

Aynı grupta, ocak ayında amatör örümcek uzmanı Ben Shoard türün bir profilini paylaşıp şu açıklamayı yapmıştı:

Kurt örümcekleri hayli yaygın bir örümcektir, birden fazla kıtaya yayılmış halde yaklaşık 2 bin 500 tanımlanmış türü ve Avustralya'da tanımlanan yaklaşık 200 türü bulunmaktadır.

Bu türlerin çoğu fazlasıyla yaygındır, açık çimenlerde ve bahçelerde kendilerini evlerinde hissederler. Geceleri bir kafa lambası kullanıyorsanız, gözlerindeki mavi yansımaların size geri parladığını görmek mümkündür. Aslında oradaki örümceklerin sayısı sizi şaşırtabilir. Kurt örümcekleri için en güvenilir tanılama özelliği gözleridir.

Üstteki dört göz, doğrudan yukarıdan bakıldığında esasen bir kare oluşturur, iki büyük göz aşağı yukarı doğrudan öne bakarken ikisi arkalarında yer alır. Alt katmanda türler arasında biraz farklılık gösteren, bazen ön tarafta düzgün bir sıra oluşturan veya bazen hafifçe bölünmüş halde yanlarda yer alan dört göz vardır.

Shoard, türün yuvarlak oyuklarda yaşadığını ve ebeveynlik becerileriyle ünlü olduğunu belirtiyor:

Dişi, yumurta kesesini memeciklerine bağlı olarak taşır. Yavru örümcekler kesedeki muntazam delikten çıktıktan sonra annelerine yapışır ve bağımsız örümcekler olmak üzere gelişirken bırakılan yiyecek artıklarını toplar.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU