Koronavirüs pandemisinden esinlenerek çekilen 6 film

Filmler, salgına dair alternatif senaryolarda neler yaşanabileceğine odaklanıyor

Michael Bay'in yapımcılığını üstlendiği Songbird'de Demi Moore da rol alıyor (IMDb)

Korku ve gerilim filmlerinin geçmişi toplumsal korkuları yansıtan yapımlarla dolu. Bu yüzden korku filmi yapımcılarının ya da yönetmenlerinin gazete manşetlerine bakıp ilham alması pek de şaşırtıcı değil.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

NME'nin haberine göre Mart 2020’de dünyayı etkisi altına almaya başlayan koronavirüs pandemisi pek çok şeyi değiştirdiği gibi sinema endüstrisine de sirayet etti. 

Steven Soderbergh’in 2011’de vizyona giren Salgın (Contagion) filminin de bu dönemde yeniden gündeme gelmesi salgın filmleri çekmek isteyenleri cesaretlendirmiş görünüyor. 

Mostafa Keshvari’nin yönetmenliğini yaptığı "Corona: Fear is a Virus" filmi bunlar arasında yer alıyor. Kanada yapımı düşük bütçeli filmin fragmanı 8 Mart 2020’de yayımlanmıştı. Farklı hayatlar yaşayan kişileri bir asansöre yerleştiren film, ırkçılığa ve korkunun insanları nasıl bölebileceğine odaklanıyor.

 

 

Bir diğer filmse Adam Mason’ın yönetmen koltuğunda oturduğu "Songbird". Yapım Los Angeles’ta stüdyoların kapatıldığının duyurulmasının ardından prodüksiyona başlayan ilk filmlerden biriydi. "SongBird", Amazon Prime Video’dan izlenebilir. 

 

 

Zoom üzerinden toplanan arkadaş grubunun yaşadıklarını anlatan "Safer At Home" da koronavirüsün ilham verdiği filmler arasında yer alıyor. "Safer At Home"a Amazon Prime Video’dan erişilebilir. 

Charles Band’in yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendiği "Corona Zombies" de bu filmler arasında sayılabilir. Güncel görüntülerin de yer aldığı film zombilerin kol gezdiği bir evrende geçiyor. 

Öte yandan Daniel Hernandez Torrado’nun yönettiği "Covid 21: Lethal Virus", virüsün mutasyona uğrayarak insanlığı bütünüyle tehdit ettiği ve zeki bir bilim insanının tek umut olduğu senaryoyu ele alıyor.

 

 

Haley Bishop, Jemma Moore, Emma Louise Webb gibi isimlerin yer aldığı Host da bu filmler arasında. Host da Zoom görüşmesi yapan arkadaş grubunun yaşadıklarını ele alıyor.

 

 

Independent Türkçe, NME

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU