James Cameron: Avatar'ın senaristlerini kovmakla tehdit ettim

Yönetmen, senaristlerin hikayenin aslına odaklanması için hayli sert davranmış

Avatar serisinin toplamda 5 filmden oluşması planlanıyor (IMDb)

Avatar filminin yönetmeni James Cameron, devam filminin senaristlerini filmi orijinal yapan şeylere odaklanmalarını sağlamak için kovmakla tehdit ettiğini açıkladı.

"The Marianne Williamson" isimli podcast programına katılan Cameron, filmin yapım sürecine dair bir dizi açıklamada bulundu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Screen Rant'in haberine göre 2009'da vizyona girdiğinde tüm dünyada büyük bir fırtına koparan Avatar'ın uzun süredir beklenen devam filmi halihazırda yapım aşamasında ve 2022'de vizyona girmesi bekleniyor.

Cameron'ın aktardığında göre senaristler yeni fikirleri gündeme getirme konusunda fazlasıyla coşkulu olsa da yönetmen filmin aslına sadık kalınması için çok katı davranmış. 

Yönetmen şu ifadeleri kullandı:

Devam filmlerini yazmak için oturduğumda, o dönem üç tane olacağını biliyordum ve sonra dörde çıktı. Bir grup senaristi topladım ve, 'İlk filmde neyin işe yaradığını, bunun neyle ilişkili olduğunu ve neden işe yaradığını çözmek için biraz zaman harcayana kadar kimsenin yeni fikirlerini duymak istemiyorum' dedim.

Yeni hikayelere dair konuşmayı istemeye devam ettiler. Ben de, 'Bunu henüz yapmıyoruz' dedim. Sonunda hepsini kovmakla tehdit etmek zorunda kaldım çünkü senaristlerin yaptığı şeyi yapıyorlardı. Yeni hikayeler denemeye ve yaratmaya çalışıyorlardı. 'Bağlantının ne olduğunu anlamalı ve onu korumalıyız, o közü ve alevi korumalıyız' dedim.

Serinin üçüncü filminin 2024'te, 4. filminin 2026'da, 5. filmininse 2028'de vizyona girmesi planlanıyor.

 

Independent Türkçe, Screen Rant

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU