Akşener'den Bahçeli'ye: Evine dönmeye ve dinlenmeye davet ediyorum

İYİ Parti Genel BAşkanı Meral Akşener , MHP lideri Bahçeli'ye seslenerek "Son hadiselere baktığımı zaman ben kendisinin bir yakın arkadaşının kız kardeşi olarak, kendisini evine dönmeye davet ediyorum. Çünkü yorgun olduğunu anladım" diye konuştu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Konya’da gazetecilerin sorularıı yanıtladı.

HDP'nin kapatılması istemiyle açılan davanın iddianamesinin Anayasa Mahkemesi tarafından eksikliklerin tamamlanması için iade edilmesine ilişkin soruya Akşener şu yanıtı verdi:

Ben hukukçu değilim. Dolayısıyla Yargıtay Başsavcılığı'nın iddianamesindeki eksikliklere yönelik Anayasa Mahkemesi raportörünün, bu eksikliklerinin düzeltilmesi amacıyla geriye gönderdiğine dair bir bilgim var. Buradan baktığını zaman normal bir prosedür gibi görünüyor. Birincisi bu. Bir de sayın Bahçeli sürekli olarak, ‘hadi hadi kapatın kapatın' dediği için muhtemelen yaptığı baskı yüzünden Cumhuriyet Başsavcısı çok hızlı hazırlamış, eksiklikler olmuş. Muhtemelen bunlar yeniden gözden geçirilecektir

"Erdoğan'ın üzülmesini istemediği için"

İade kararının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Anayasa Mahkemesi’nin de kapanması artık ertelenemez bir hedef olmalıdır" çıkışımı hatırlatan Akşener, "Şimdi burada iki şey var. Birincisi: Sayın Bahçeli, çok mübarek bir isim olarak tanımladığı, muhterem bir isim olarak tanımladığı ve 2023'te Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olarak ilan ettiği sayın Recep Tayyip Erdoğan beyefendinin ikinci defa, yani Anayasa ile ilgili bir sorun olduğu ve ikinci defa seçilip seçilmeyeceği konusunda Türkiye'de hukukçular ikiye bölünmüş durumda. Böyle bir pozisyonda çok muhterem ve çok mübarek kabul ettiği Cumhurbaşkanı adayının üzülmesini muhtemelen istemediği için, ne olur ne olmaz diye bugünden Anayasa Mahkemesi'ni taşlamaya başladı" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Bahçeli'nin yorgun olduğunu anladım"

Bahçeli'nin açıklamalarını "çok üst perdeden ve racon kesen davranış biçimleri" olarak tanımlayan Akşener şöyle devam etti:

hukuka, demokrasiye ve insan haklarına, hiçbir şeye, 150 yıllık demokrasi tarihimize, eksik gedik de olsa, demokrasi tarihimize uymadığını söyleyebilirim. Son hadiselere baktığımı zaman ben kendisinin bir yakın arkadaşının kız kardeşi olarak, kendisini evine dönmeye davet ediyorum. Çünkü yorgun olduğunu anladım. Dolayısıyla evine dönmeye ve biraz tefekküre ve evinde dinlenmeye davet ediyorum

Bahçeli Akşener'e iki defa evine dön çağrısı yapmıştı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinden ayrılarak yeni parti kuran ve CHP ile “millet ittifakı” içinde yer alan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e iki defa “evine dön” çağrısı yapmıştı.

İlk çağrının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenen Akşener, "Sayın Erdoğan lütfen ortağınızı üzerimize sardırmaktan alın. Yeterli ilgiyi gösterin lütfen" ifadelerini kullanmıştı.

İkinci çağrının ardından ise Akşener sosyal medya hesabından "‘Genel Merkez'deki çalışmaları bitirdik, evime dönüyorum" paylaşımında bulunmuştu.

 

 

 

 

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU