Japon firma, Pfizer'ın Kovid-19 aşı şişesinden 7 doz çekecek şırınga üretti

Japon tıbbi malzeme üreticisi Terumo bu sayede, "ölü boşluk" kabul edilen ve şişenin dibinde kalan sıvı doz miktarının düşürülerek her şişeden 7 doz çekilebilmesini hedefliyor

Üretilecek yeni şırınga sayesinde "ölü boşluk" kabul edilen ve şişenin dibinde kalan sıvı doz miktarının düşürülerek her şişeden 7 doz çekilebilmesini hedefleniyor / Fotoğraf: Reuters

Japon tıbbi malzeme üreticisi Terumo, ABD'li ilaç üreticisi Pfizer'ın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşı şişesinden 7 doz çekebilecek şırınga imalatını başlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kyodo ajansının haberine göre Terumo, geleneksel iğneden 3 milimetre daha uzun, 16 milimetrelik iğneye sahip şırınga üretimini başlattığını açıkladı.

Japon firma bu sayede, "ölü boşluk" kabul edilen ve şişenin dibinde kalan sıvı doz miktarının düşürülerek her şişeden 7 doz çekilebilmesini hedefliyor.

Standart şırıngalarla, bir flakon genellikle beş doz verebilirken bazı şırıngalar ise altı dozluk verime izin veriyor.

Terumo'nun şırıngası, sayıyı yedi doza çıkaracak ve Japon hükümeti, tüm üretim sürecini satın alma planlarıyla tıbbi alanda kullanımına izin vermeye çalışıyor.

Yıl sonuna kadar 20 milyon şırınga üretilecek

Japonya Sağlık Bakanlığından geçen ay başında üretim onayı alan Terumo, Yamanaşi eyaletindeki tesislerinde 2021 mali yılı boyunca 20 milyon şırınga imal etmeyi planlıyor.

Şırınganın ülke genelinde kullanımının yaygınlaştırılarak aşılanan kişi sayısının artırılması amaçlanıyor.

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU