İntihar eden Netflix yıldızı Japon güreşçi Hana Kimura'ya siber zorbalık yapan kişiye 675 TL ceza

Profesyonel güreşçi ve Terrace House dizisinin yıldızı geçen yılın mayıs ayında 22 yaşındayken yaşamını yitirmişti

Hana Kimura, Tokyo'daki evinde ölü bulunmuştu (Netflix)

Annabel Nugent - Peony Hirwani

Hayatını kaybeden Hana Kimura'ya siber zorbalık yapmakla suçlanan bir kişiye yaklaşık 675 TL değerinde para cezası verildi.

Profesyonel güreşçi ve Netflix'in belgesel dizisi Terrace House'un yıldızı, geçen yıl mayısta 22 yaşındayken yaşamını yitirmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yerel basın, Kimura'nın ölümünün yerel kanal Fuji Television'da ve Netflix'te yayımlanan şovdaki tutumu hakkındaki çevrimiçi zorbalığın ardından geldiğini bildirmişti. Kimura'nın ölümü siber zorbalık salgınına karşı geniş çaplı bir öfkeye sebep oldu.

Japonya'nın eski başbakanı Yukio Hatoyama, Kimura'nın ölümüne dair tweet atarak Japonya'nın çevrimiçi olarak birilerini taciz edenleri cezalandırmayı göz önünde bulundurması gerektiğini söylemişti.

Metro.co.uk'un haberine göre Tokyo Savcılığı'ndan bir sözcü, Kimura'nın ölümünün ardından şimdi "20'li yaşlarındaki bir kişi hakkında ivedi iddianame" hazırladıklarını söyledi.

Adı belirtilmeyen adam sosyal medya aracılığıyla yıldıza, aralarında "Çok berbat bir kişiliğe sahipsin. Hayatın yaşamaya değer mi?" ve "Selam. Ne zaman öleceksin?" gibilerinin de yer aldığı mesajlar gönderdiği bildirildi.

Adam alanen hakaretle suçlanıyor. Metro'da yer aldığına göre yerel bir haberde Tokyo mahkemesinin adama 9 bin yen (yaklaşık 675 TL) para cezası hükmettiği bildirildi.

Bir Kimura hayran sayfasıysa habere hayal kırıklığıyla yanıt verdi:

Bu durumla ilgili bir şeyler söylemek istiyorum ama bunu yaparsam... Kesinlikle beni tekrar engelleyecekler... O kadar hayal kırıklığına uğramış durumdayım ki kızgınlığımı ifade edecek kelimeleri bulamıyorum. Bu beni hasta ediyor... Hana, sen çok daha iyisini hak ettin, hâlâ burada olman gerekiyordu. Sevgilerimle, seni özlüyorum.

Ölümünden önceki günlerde Kimura, Twitter'da yaşadığı şiddetli siber zorbalıkla mücadelesinden bahseden bazı gönderiler paylaşmıştı.

Kimura'nın Instagram'daki son gönderisi, kedisiyle birlikte şu mesajı içeren fotoğrafıydı:

Seni seviyorum, uzun, mutlu bir hayatın olsun. Özür dilerim.

Terrace House, Japonya'da bir evde birlikte yaşayan 6 kişiyi konu alıyordu. Diğer reality TV şovlarına kıyasla dramasız olması ve oyuncu kadrosu arasındaki etkileşim nedeniyle devasa bir takipçi kitlesi edinmişti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU