Volkswagen'in isim değişikliği haberi 1 Nisan şakası çıktı

Volkswagen, ABD biriminin "Voltswagen" markası ile faaliyet göstereceği haberinin "1 Nisan Şakası" olarak hazırlanan bir PR çalışması olduğunu açıkladı

Volkswagen, Amerika biriminin "Voltswagen" markası ile faaliyet göstereceğini duyurmuştu. Bunun bir PR çalışması olduğu açıklandı / Fotoğraf: AFP

Volkswagen'den yapılan açıklamada dün basın bülteni olarak hata ile duyurulan ve sonradan geri çekilen açıklamanın "1 Nisan Şakası" olarak hazırlanan bir PR çalışması olduğu belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şirketin Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Biliyoruz, 66 yıl sonra isim değiştirmek olağandışı, ancak ruhumuz her daim genç. Voltswagen ile tanışın. Volkswagen'e benzer, ancak yenilenmiş bir elektrikli sürüş odağıyla. Tamamen elektrikli SUV'umuz ID.4 bugün piyasada" denilmişti.

 

Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden biri olan Alman Volkswagen, Amerika biriminin "Voltswagen" markası ile faaliyet  göstereceği haberinin "şaka" olduğunu ve isim değişikliğine gidilmeyeceğini açıkladı.

Açıklamada şirketin sosyal medya hesapları aracılığıyla da  teyit edilen "Voltswagen" markasına ilişkin açıklamaların elektrikli  araçlara olan bağlılığı gösterme amaçlı olduğu vurgulandı.

​Volkswagen Sözcüsü Mark Gillies, "Yeniden adlandırma, 1 Nisan Şakası Günü ruhuna uygun bir duyuru olacak şekilde tasarlandı ve tamamen elektrikli ID.4 SUV'nin lansmanına dikkat çekildi. Herkese elektrikli mobilite getirme taahhüdümüzü işaret etti" dedi. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU