Kanadalı ünlü DJ'den karabasan konulu korku filmi: "Travmalarımız atalarımızdan kalan hatıralar"

Filmde bilimsel bir araştırmadan esinlenildi

Film, neden geceleri gölgeler gördüğümüzü konu ediniyor (IFC Films / Twitter)

Anthony Scott Burns, yeni bilimkurgu-korku türündeki Come True filmini tanıttı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kanadalı film yapımcısı, yönetmen ve müzisyen Burns, filminde kendi çocukluğunda yaşadığı bir deneyim ve bilimsel bir araştırmadan yola çıkıyor.

Burns, "Pilotpriest" adıyla yaptığı DJ'lik çalışmalarıyla da tanınıyor.

Inverse'e verdiği söyleşide Burns, küçükken annesini kaybettiğini ve bir gün gece uyurken aniden uyandığını, vücudunun kaskatı kesildiğini ve sırada bir gölgenin kendisine baktığını hissettiğini anlattı.

"Bir süre boyunca gölgenin annem olduğunu düşündüm" diyen yönetmen, daha sonra bu travmatik deneyime tıpta uyku felci adının verildiğini öğrendiğini anlattı.

Halk arasında "karabasan" olarak da bilinen uyku felci, uykuyla uyanıklık arasındayken kişinin vücudunun hareketsiz kaldığı ve zihnin sanrılar görmeye başladığı bir durum.

"Zamanla bunu herkesin paylaştığını, herkesin yaşadığını öğrendim" diyen Burns'ün bir diğer esin kaynağı da 2011'de ABD'de yapılan bir araştırma.

Berkeley Üniversitesi'nin araştırmasında bilim insanları, manyetik rezonans görüntüleme teknikleri ve bilgisayar modellemeleriyle çalışmaya katılan kişilerin zihinlerindeki düşüncelerin görüntülerini elde etmeyi başarmıştı.

Bu iki esin kaynağını bir araya getiren yönetmen, filmin sıradışı anlatısını kurarken İsviçreli psikiyatr Carl Gustav Jung'ın kolektif bilinçdışı fikrinin "kendisine sağlam bir zemin sağladığını" da söyledi.

"Buradaki temel fikir tüm travmalarımızın ve mücadele ettiğimiz şeylerin içimizde atalarımızdan bize kalan hatıralar olması" ifadelerini kullanan Burns, "Paylaşabiliyoruz çünkü bunlar atalarımızın öğrendiği şeyler" diye ekledi.
 


Come True, 12 Mart'ta ABD'de vizyona girdi. Türkiye'deyse vizyon tarihi henüz belli değil.


Independent Türkçe, Inverse

DAHA FAZLA HABER OKU