Almanya'da yüksek hızlı trenlere yapılan sabotajın cezası belli oldu

Vidalar söküldükten sonra trenler yaklaşık 400 kez raylardan geçmişti

Söz konusu raylar, Frankfurt ve Köln arasındaki hatta ait (AFP)

2020'de Almanya'nın yüksek hızlı trenine (InterCity Express - ICE) düzenlenen sabotajın cezası belli oldu.

Mart 2020'de adı açıklanmayan bir adam, Nidernhausen beldesinin yakınlarında ICE'lerin geçtiği köprüdeki 250'den fazla vidayı sökmüş ve daha sonra yakayı ele vermişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Elli iki yaşındaki adam vidaları söktükten sonraki birkaç gün boyunca yaklaşık 400 tren, söz konusu raylardan geçmiş ancak şans eseri bir facia yaşanmamıştı. Polis sözcüsü o dönem "Bu şartlarda bir tren raydan çıkabilirdi. Neyse ki hiçbir yolcuya ve trene zarar gelmedi" demişti.

20 Mart 2020'de iki tren makinisti durumu fark etmişti. Almanya'nın demiryolu şirketi Deutsche Bahn, olayı sabotaj olarak nitelemişti.

Pazartesi görülen duruşmada sanığın "tanınmak için abartılı bir özlem" duyduğuna karar verildi. Zira bir psikiyatrist, adama kişilik bozukluğu teşhisi koydu.

Adamın 2018'de yetkililere teröristlerin kendisine yüksek hızlı tren hattına saldırı planladığını söylediğini belirten bir mektup gönderdiği ortaya çıktı. Mektupta saldırıyı sadece kendisinin engelleyebileceğini söylemiş ve milyarlarca euro, ömür boyu bedava tren yolculuğu ve "kadın oyun arkadaşı" talep etmişti.

Savcılar 13 yıl hapis cezası isterken, adamın avukatı müvekkilinin olaydan sorumlu olduğunun kanıtlanmadığını belirtip beraat talep etti. Adam, cinayete teşebbüsten 9 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkemeye göre mektubuna cevap alamayan adam, taleplerini vurgulamak için sabotajı gerçekleştirdi.

 

Independent Türkçe, AP, DW

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU