10 günde 3 gazeteci saldırıya uğradı, son hedef Ergin Çevik oldu

Güney Haberci Haber Portalı Genel Yayın Yönetmeni Çevik’in yazdığı bir yazı nedeniyle Antalya'da darp edildiği öne sürüldü

Fotoğraf: Twitter

Gazeteci Ergin Çevik, dün Antalya'nın Aksu ilçesinde bir restoranın önünde durdurularak 3 kişi tarafından yumruklandı.

Güvenlik kamerası kayıtlarında şüphelilerin kimler olduklarının belli olduğunu belirten Çevik, kayıtları polise vererek şikayetçi olduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çağdaş Gazeteciler Derneği Akdeniz Şubesi, yayınlandığı basın açıklamasıyla saldırıyı kınadı. 

Ergin Çevik'in Kemerağzı'nda kurulan Orion Pazar yeri ile ilgili yazı nedeniyle darp edildiği öne sürüldü. 

Dernek, açıklamasında şu cümlelere yer verdi:

"Alınan bilgiye göre saldırganlar bugün (dün) akşam üzeri Güney Akdeniz internet gazetesinin Aksu ilçesindeki bürosuna geldi. Sekreterden Ergin Çevik’in ofiste olmadığını öğrenen kimliği belirsiz kişiler, “Ona Kundu’dan selamımızı söyleyin. O anlar” diyerek oradan ayrıldı. Kamera kayıtlarına göre 3 kişi oldukları anlaşılan saldırganlar 1 saat sonra Pınarlı Kavşağı’nda bir restoranın önünde Çevik’in önünü kesti. 'Gazeteci Ergin sen misin' sorusuna 'evet' yanıtını alan saldırganlar, peş peşe attıkları yumruklarla Çevik’i darp ettikten sonra oradan uzaklaştı.

Gazeteci Ergin Çevik, yakın tarihte Kundu’daki tartışmalı Orion Pazarı’nı köşesine taşımıştı. Saldırganların 'Kundu’dan selam getirdik' demesi, Orion Pazarı ile ilgili hukuksuzluk haberlerini akıllara getirdi.

Bu tür saldırılar gazetecileri korkutamaz. Gazeteci her koşulda olan biteni yazmaya devam edecektir. Geçen hafta meslektaşımız İdris Özyol’a yapılan saldırıdan hemen sonra yaptığımız çağrıda olduğu gibi; adalet sağlayıcılarını Ergin Çevik’e saldıranları bir an önce cezalandırmaya çağırıyoruz."

Mayıs ayında 3 gazeteci darp edildi

Ergin Çevik'le birlikte Mayıs ayında darp edilen gazeteci sayısı 3'e yükseldi. 

10 Mayıs'ta Yeniçağ gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ saldırıya uğramıştı.
 

Yavuz Selim Demirağ
Yavuz Selim Demirağ / Fotoğraf: Twitter


15 Mayıs günü ise Antalya'da yerel olarak yayımlanan Akdeniz'de Yeni Yüzyıl gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İdris Özyol darp edilmişti.
 

idris özyol 2 iha.jpg
İdris Özyol / Fotoğraf: İHA

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU