"Beyazlar sessiz kalmalı" diyen siyahi siyasetçi, ırkçılıkla suçlandı

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo'nun yardımcılarından Audrey Pulvar, "aynı nedenlerden ve aynı şekilde ayrımcılığa maruz kalan kişilerin konuyu kendi aralarında tartışmaya ihtiyaç duymasının kendisini şaşırtmadığını" söyledi

Pulvar, siyasete atılmadan önce televizyon spikeriydi (AFP)

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo'nun yardımcılarından siyahi siyasetçi Audrey Pulvar’ın, beyaz olmayan insanların düzenlediği ırkçılıkla ilgili toplantılara katılan beyazların "sessiz kalması" gerektiğini söylemesi Fransa'da tartışmalara yol açtı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sosyalist Parti üyesi ve eski gazeteci Pulvar, bir öğrenci grubunun ayrımcılıkla ilgili bir toplantıya beyazları kabul etmediği haberleriyle ilgili konuştu. BFMTV kanalına konuşan Pulvar, "aynı nedenlerden ve aynı şekilde ayrımcılığa maruz kalan kişilerin konuyu kendi aralarında tartışmaya ihtiyaç duymasının kendisini şaşırtmadığını" söyledi. Pulvar, bu tür toplantılara katılmak isteyen beyazlara izin verilmesi gerektiğini belirterek "Ancak kendilerinden sessiz kalarak toplantıyı sadece izlemeleri istenebilir" dedi.

Pulvar’ın açıklaması, Fransa’da kimlik siyasetinin yükselişiyle ilgili tartışmaları alevlendirdi. Pulvar’ın yerel seçimlerde koltuğundan indirmeyi amaçladığı Île-de-France Bölge Konseyi Başkanı Valerie Pecresse, Pulvar’a tepki göstererek "Benim bölgemde kimse derisinin renginden dolayı ayrımcılığa maruz kalmamalı. Kabul edilebilir ırkçılık diye bir şey yok" dedi.

Radikal sağcı Ulusal Cephe’nin iki numaralı ismi Bardella, Pulvar'ın sözlerinin solda "beyazlara yönelik nefretin" bir göstergesi olduğunu savundu. Solcu Boyun Eğmeyen Fransa partisinin lideri Jean-Luc Melenchon ise Pulvar’ı destekleyerek kendisini eleştirenlerin "cinsiyetçi ve ayrımcı" duruşlarını ortaya koyduğunu söyledi.

Fransa Öğrenci Federasyonları Birliği (UNEF) Başkanı Melanie Luce, ırkçılıkla ilgili düzenledikleri toplantılara beyazların alınmamasını savunarak bunları sadece kadınların katıldığı toplantılara benzetmişti. Daha önce "ABD’den ithal edilen kimlik temelli sosyal bilimler teorilerinin" Fransa’nın ulusal birliğine zarar verdiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un partisi Cumhuriyet Yürüyüşü Hareketi de, UNEF’in bu kararını eleştirmişti.


Independent Türkçe, AFP, RT

DAHA FAZLA HABER OKU