ABD polisi 5 yaşındaki çocuğu kelepçeleyip tehdit etti

Soruşturmanın ardından iki polis memuru hâlâ görev başında

ABD'de okuldan kaçan 5 yaşındaki çocuğu haşlayan iki polis memurunun vücut kamerasıyla çekilen görüntüleri 26 Mart'ta yayımlandı.

Maryland eyaletine bağlı Montgomery'de 14 Ocak 2020'de yaşanan olaya ait videoda, polislerin küçük çocuğa bağırdığı ve onu dövmekle tehdit ettiği görülüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Montgomery Polis Teşkilatı'nın paylaştığı görüntülerde erkek polis memuru, çocuğu bulduktan sonra şu ifadeleri kullanıyor:

Kendi kararlarını verebileceğini mi düşünüyorsun? Yetişkin misin? 18 yaşında mısın? Peki neden okulda değilsin? Okula gitmek istememen umurumda değil. Bu seçeneğin yok anladın mı?

Bunun ardından söz konusu polisin çocuğun kolunu tutarak aracına götürdüğü ve çocuğun ağladığı görülüyor. Kadın polis memuruysa "Annen sana tokat atıyor mu? Bugün sana tokat atacak. Ben atabilecek miyim diye ona soracağım" diyor.

Polisler daha sonra çocuğu okula getirip müdürün odasındaki bir sandalyeye oturtuyor. Çocuk bu esnada ağlarken kadın polis memuru "Şu sesi kes! Umarım annen seni dövmeme izin verir" diye konuşuyor.

 

 

Bununla birlikte erkek polis memuru, çocuğu "küçük vahşi şey" diye niteliyor. Yaşananların ardından çocuğun annesi müdürün odasına gelirken, erkek polis, çocuğu annesinin önünde kelepçeliyor ve şu sözleri sarf ediyor:

Büyüyünce ve kendi kararlarını vermek istediğinde en iyi arkadaşın kim olacak biliyor musun? İşte tam burada. Bunların ne için olduğunu biliyor musun? Bunlar dinlemek istemeyen ve nasıl davranması gerektiğini bilmeyen kişiler için.

Çocuğun annesi yasal işlem başlattı

Adı açıklanmayan çocuğun annesi Shanta Grant, Ocak 2021'de Montgomery Belediyesi'ne ve Montgomery Belediyesi Eğitim Kurulu'na ve Montgomery Polis Teşkilatı'na karşı yasal işlem başlattı. Grant, çocuğun olayın ardından "şiddetli duygusal sıkıntılar" yaşadığını belirtip tazminat talep ediyor.

Grant'in avukatları Matthew Bennett ve James Papirmeister, ABC News'a şu açıklamayı yaptı:

Müvekkilimiz Shanta Grant, olayın, hem okulların hem de polislerin politikalarında değişikliklere yol açacağını umuyor.

Montgomery Polis Teşkilatı sözcüsü, olayla ilgili bir iç soruşturmanın yürütülüp tamamlandığını, bulguların gizli olduğunu ve söz konusu iki memurun işini yapmaya devam ettiğini söyledi.

Söz konusu memurların kovulmasını talep eden Montgomery Belediye Meclisi Üyesi Will Jawando, videonun "midesini bulandırdığını" söyledi:

Hepimiz küçük bir çocukla alay edildiğini, onun aşağılandığını, polis arabasına konulduğunu, polis memurunun ona çok yakından bağırdığını gördük. Bu şiddettir.

Öte yandan yaklaşık 500 kişi, polis memurlarının görevden uzaklaştırılmasını ya da işten atılmasını talep eden bir metni imzaladı.

 

Independent Türkçe, The Guardian, NBC News, ABC News

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU