Erbakan: Türkiye pandemi sürecinde başarı gösterdi ama hayatta kalanlar ekonomik olarak çöktü

Partisinin il kongresinde açıklamalarda bulunan Erbakan, "Mevcut iktidar, enflasyonla mücadele etmek, sebze ve meyve fiyatlarını düşürmek istiyorsa yapacağı köprü, otoyol, tünel zamlarını geri çekmektir" dedi

Fotoğraf: AA

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Mardin'de partisinin il kongresinde açıklamalarda bulundu.

Irk ve mezhep ayrımı yapmadan bütün bölge insanını kucaklamak için geldiklerini ifade eden Erbakan, "Herkesin hiçbir ayrım gözetmeksizin saadet ve selametini hedefleyen anlayışla geliyoruz" dedi.

Bölgenin en önemli sorunun işsizlik ve geçim derdi olduğunu anlatan Erbakan, şöyle konuştu:

Sağlık alanında Türkiye eskiden beridir iyi bir noktada ve sağlıkta pandemi sürecinde de büyük başarılar gösterildi. Ama hayatta kalanlar bu sefer ekonomi olarak çöktü. 2020 yıllında Türkiye'de 99 bin 588 esnaf dükkanını kapattı. 40 bin 735 şirket kapandı. Milyonlarca insan demektir bu. Böyle bir noktada esnafın kredi taksitlerinin en az 1 yıl ertelenmesi lazım. O kredi borcunun faizinin, hiç değilse yarısının devlet tarafından karşılanması lazım. Esnafa doğrudan nakit desteğinin artırılarak sürdürülmesi lazım. Esnafın su, doğal gaz, elektrik ve SGK borcunun mutlaka faizsiz şekilde en az 1 yıl ertelenmesi lazım. Kısa çalışma ödeneğinin de en az 6 ay daha devam ettirilmesi lazım.

Salgın sürecinde çiftçilerin girdi maliyetlerine yönelik adımların atılması gerektiğini dile getiren Erbakan,  "Çiftçi ve köylü perişan oldu. Mevcut iktidar, enflasyonla mücadele etmek, sebze ve meyve fiyatlarını düşürmek istiyorsa yapacağı iş tanzim satış mağazası açmak değil köprü, otoyol, tünel zamlarını geri çekmektir. Elektrik ve doğal gaz zamlarını acilen geri çekmektir. DSİ’nin sulama ücreti zamlarını ve vergi artışlarını acilen geri çekmektir. Temel gıda maddelerinde ve akaryakıtta vergilerin en azından 1 yıl süreyle sıfırlanması gerekmektedir" dedi.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU