Kılıçdaroğlu: Devlet kinle, intikam duygusuyla yönetilmez

CHP lideri, “Devlet kinle, intikam duygusuyla yönetilmez. Devlet bilgiyle, erdemle yönetilir" dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; İstanbul’da Kirazlı-Halkalı Metrosu İnşaat Töreni'nde konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kılıçdaroğlu konuşmasında "Yeni bir siyaset anlayışı sevgi üzerine kurulur. Devlet kinle, intikam duygusuyla yönetilmez. Devlet bilgiyle, erdemle yönetilir" ifadelerine yer verdi. 

CHP’li tüm belediyeleri görevlendirmede liyakati esas almaları gerektiği konusunda uyardığını belirten Kılıçdaroğlu, “Siz işi eline verirseniz temelini attığınız projeler yarım kalmaz” dedi.

“Esnaf ve çiftçilerin kredi faizlerini sileceğiz”

Yapay ve geçici çözümlerin işi çözemeyeceğini tam tersine sorunu derinleştirdiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Nasıl bir atmosfer yarattık ki kişiler sosyal güvenlik primlerini ödeyemiyorlar, banka kredilerinin taksitini bırakın faizini bile ödeyemiyorlar. Bu mağduriyetleri gidereceğiz” dedi.

CHP lideri, “Allah nasip eder iktidar olursak buradan bütün esnaf kardeşlerime sesleniyorum; aldığınız o kredilerin faizlerini tamamen sileceğiz. Çiftçi kardeşlerime sesleniyorum; fideyi, tohumu, samanı, elektriği alıyor dolarla. Kredi almış; faizini ödeyemiyor. Zarar ediyor, ektiği ürünün karşılığını alamıyor. Sizin mağduriyetinizi de kesinlikle çözeceğiz. Aldığınız kredilerin faizlerini tamamen sileceğiz sadece ana parayı isteyeceğiz” diye konuştu.

“Hep beraber yapacağız”

Türkiye'yi bu bölgede bütün sorunlarından arınmış, kadın-erkek toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlandığı, insan haklarına saygılı, saygınlığı giderek artan bir ülke haline getireceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bunu yapacağız. Beraber yapacağız” dedi.

"İstanbul'da yoksul hanelere ekmek girmesi lazım"

Kılıçdaroğlu, metro inşaat töreninden önce de Hadımköy Halk Ekmek Ana Fabrika Binası inşaatının temelini attı.

Burada da bir konuşma yapan CHP lideri,  yeni ekmek fabrikası açılmasındaki amacın fırıncılarla rekabet etmek olmadığını, hem esnafın hem halkın kazanmasını istediklerini ifade etti.

Kılıçdaroğlu, “"Halkın da ucuz ekmeğe ihtiyacı var. Hayat çok pahalı. Özellikle yoksulluk envanteri de yapıyor belediye başkanlarımız. Yoksulların ağırlıklı olarak bulunduğu yer İstanbul. Dolayısıyla 1 milyonun üzerinde yoksul hane var. O hanelere ekmek girmesi lazım. O hanelerin ucuz ekmek alması lazım. Görevini yapıyor (İBB Başkanı) görevinde başarılı. Kendisine yürekten teşekkür ediyorum" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU