Yanardağ patlarken çırılçıplak poz verdi

"Kavrulmamak için sürekli dönmek zorunda kaldı"

Yanardağ, 900 yıldır uykudaydı (Norris Niman / Instagram)

İzlanda'da geçen hafta faaliyete geçen Fagradalsfjall Yanardağı turist akınına uğramaya devam ederken, bir tur rehberi dağın önünde çıplak poz verdi.

Başkent Reykjavik'e 40 kilometre uzaklıktaki yanardağ, geçen hafta cuma akşamı lav püskürtmeye başlamıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

I Am Iceland (Ben İzlandayım) adlı tur şirketi için çalışan Sveinn Snorri Sighvatsson, arkadaşının ricası üzerine Pit Viper markasının ürettiği kayak gözlüklerinin tanıtımını yapmak için alana gitti.

Arkadaşlarıyla lav akıntısının olduğu yerde çıplak fotoğraf çektirmekle ilgili şakalaştıklarını söyleyen Sighvatsson, "Fotoğrafçı bir arkadaşım kayak gözlüklerinden bahsetti. Ben de ‘Kameranı hazırla, soyunuyorum' dedim" ifadelerini kullandı.

Fotoğrafı çeken Norris Niman, arkadaşı Sighvatsson için "Yeni oluşmuş bir lav alanında fotoğraf çektirmek için en uygun adamdı" dedi.

Öte yandan, lav akıntısının bulunduğu bölgeye yaklaşmak epey tehlikeli olduğundan, güvenlik görevlileri bölgedeki turistleri uzakta durmaları için sık sık uyarıyor.

Daha önce de riskli rotalarda tur düzenlediğini ve deneyimli olduğunu ifade eden Sighvatsson, "Hızlıca halledip çıkmak gerekiyordu" diyerek "ne yaptığını bilmeyenlerin" lav bölgesine yaklaşmadan vadinin yukarısında beklemelerinin daha güvenli olduğunu da belirtti.

Deneyimini "Açık havada yakılmış dev bir ateşe çok yakın durmak gibiydi" diye anlatan fotoğrafçıysa, çekim için en fazla bir dakikalarının olduğunu ve Sighvatsson'un "kavrulmamak için sürekli dönmek zorunda kaldığını" ekledi.

Bu sırada alandaki yüzlerce kişi çıplak rehberin fotoğraf çekimini izledi.

Instagram'dan yayımlanan fotoğraf yaklaşık 5 bin beğeni aldı.


Independent Türkçe, CNN 

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU