Sırp film yıldızı, aktör olan eski bir bakanı kendisine tecavüz etmekle suçladı

AFP, Savcılığın 65 yaşındaki Branislav Leciç'in yalanladığı suçlamalarla ilgili soruşturma açıldığını bildirdi

Sırp film yıldızı Daniela Steinfeld, ‘Me Too’ hareketi olarak tanımlanan davada eskiden Kültür Bakanı olarak da görev yapan bir aktörü 8 yıl önce kendisine tecavüz etmekle suçladı.

Şu anda ABD'de yaşayan 37 yaşındaki oyuncu, ilk olarak cinsel şiddetin neden olduğu travma ile ilgili yaptığı 2020 yılında bir belgeselde bahsetmiş ancak o sırada failin kimliğini açıklamamıştı. Ancak Pazartesi günü, söz konusu kişinin adını Belgrad'daki Sırp savcılığına ifşa etti ve Insider haber sitesiyle yaptığı bir video röportajında ​​kamuoyuna bu ismi açıkladı.

Steinfeld röportajda, "Meslektaşım ve sevgili arkadaşım Branislav Lecic tarafından 2012 yılının Mayıs ayında tecavüze uğradım. 4 gün sonra birlikte bir oyunda oynayacaktık. Elimden geldiğince hayır demeye devam ettim" dedi.

AFP, Savcılığın 65 yaşındaki Branislav Leciç'in yalanladığı suçlamalarla ilgili soruşturma açıldığını bildirdi.

2000'lerin başında Kültür Bakanı olarak görev yapan, şu anda muhalefet partisinin başında olan Leciç, siyasi kariyerinden dolayı Sırbistan'da büyük bir üne sahip.

Lecic, kendisine yöneltilen suçlamaları itibarsızlaştırıcı yalanlardan biri olarak nitelendirerek ‘güvenilirliğini zedelemeyi amaçlayan bu suçlamalara her an yanıt vermeye hazır olduğunu’ ifade etti.

Insider sitesi ayrıca, Stajnfeld'in savcılara verdiğini söylediği ve sesi Lecic'e ait olduğu iddia edilen bir adamla bahsedilen tecavüz olayı hakkında konuştuğu bir telefon görüşmesine ait ses kaydını yayınladı.

Adam bu konuşmada olayı şefkat gösterme olarak tanımlayarak, kendisi tarafından arzu edilmesinin bir onur olduğunu ekledi. Ses kaydında, "Bu, sana söylediğim hayır kelimesine saygı duymadığın anlamına geliyor" diyen kadına adam, "İşler böyle gitmiyor. Evet dersem, bu evet demektir” diyerek cevap veriyor.

Daniela Steinfeld, Ocak ayında Belgrad'daki prestijli Dramatik Sanatlar Koleji'nin yöneticisini kendisine tecavüz etmekle suçlayan aktris Milena Raduloviç ile birlikte sektördeki cinsel taciz hakkında açıkça konuşan ilk Sırp aktrislerden biriydi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Independent Arabia, AFP

DAHA FAZLA HABER OKU