Amazon yöneticisi, sendikalaşmaya çalışan işçileri ziyaret edecek Bernie Sanders'a ateş püskürdü

Dave Clark, "Saatte 15 dolar ücret ve sağlık hizmeti hakkında bir şeyler duymak isterseniz Senatör Sanders şehir merkezinde konuşma yapacak. Ama saatte en az 15 dolar ve iyi bir sağlık hizmeti isterseniz Amazon işe alım yapıyor" ifadelerini kullandı

Alabama'daki Amazon işçileri, uzun süredir sendika kurmak için mücadele ediyor (Reuters)

Amazon'un dünya çapındaki tüketicilerden sorumlu yöneticisi Dave Clark, sendika kurma faaliyeti yürüten Alabama'daki Amazon işçilerini ziyaret edeceğini duyuran ABD'li Senatör Bernie Sanders'ı sert bir dille eleştirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Clark, dün paylaştığı Twitter mesajında "Birçok defa söylediğim gibi bizler işverenlerin Bernie Sanders'ıyız ama bu tam olarak doğru değil çünkü biz gerçekten ilerici bir iş yeri sağlıyoruz" diye yazdı. Clark, bir diğer tweet'inde de "Saatte 15 dolar ücret ve sağlık hizmeti hakkında bir şeyler duymak isterseniz Senatör Sanders şehir merkezinde konuşma yapacak. Ama saatte en az 15 dolar ve iyi bir sağlık hizmeti isterseniz Amazon işe alım yapıyor" ifadelerini kullandı.

Sanders, Twitter'dan Clark'a "Tek bilmek istediğim, dünyanın en zengin insanı olan Jeff Bezos'un neden işçilerin daha iyi ücretler, haklar ve çalışma koşulları için müzakere etmek üzere sendika kurmasını önleme çabasıyla milyonlar harcadığı" yanıtını verdi.

Sanders, geçen haftaki bir tweet'inde de "Amerika tarihinde Elon Musk ve Jeff Bezos'un bu ülkede en alt düzeydeki halkın yüzde 40'lık bölümünden daha fazla servete sahip olduğu bir zamanı yaşıyoruz. Bu düzeyde bir açgözlülük ve eşitsizlik ahlaka aykırı. Ve sürdürülebilir değil" ifadelerini kullanmıştı.

Bu ay başında bir grup ABD'li parlamenter, Alabama'da sendika kurma mücadelesi veren Amazon'un depo işçilerini ziyaret etmiş ve sendika seçiminin ABD tarihindeki en önemli sendikal hareketlerden biri olduğunu belirmişti.

ABD Başkanı Joe Biden da daha önce yaptığı açıklamada, Amazon'un ismini anmadan Alabama'daki işçilerin sendika kurma hakkını desteklediğini duyurmuştu.

Amazon'un ABD'deki 800 bini aşkın çalışanının sendika kurmasını engelleme yönündeki adımları uzun süredir eleştiriliyor. Birçok Amazon işçisi, özellikle pandemi sürecindeki güvencesiz ve ağır çalışma koşullarını eleştiriyor.


Independent Türkçe, Reuters, The Globe and Mail

Derleyen: Merve Arkan

DAHA FAZLA HABER OKU